Peter Pettigrew

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Peter Pettigrew
Apariții
Creat deJ. K. Rowling  Modificați la Wikidata
Jucat deTimothy Spall
Zachary David[*][[Zachary David (actor)|​]]  Modificați la Wikidata
Apariții înHarry Potter
Harry Potter și prizonierul din Azkaban
Harry Potter și Pocalul de Foc
Severus Snape and the Marauders[*][[Severus Snape and the Marauders (2016 short film by Justin Zagri)|​]]
Harry Potter și Pocalul de Foc  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulbărbat[*]  Modificați la Wikidata
Data decesuluiaprilie 1998  Modificați la Wikidata
Ocupațieucigaș[*]
spion
vigilante[*][[vigilante (civilian who undertakes law enforcement without legal authority)|​]]
terorist  Modificați la Wikidata
Univers fictivUniversul Harry Potter[*]  Modificați la Wikidata
Relații
Personaj al
seriei Harry Potter
Peter Pettigrew
Sexul Masculin
Culoarea părului Saten (carunt)
Casă în tinerețe Cercetași (Griffyndor)
Puteri speciale animagus
Patronus Dark Mark
Credință Voldemort
Actor Timothy Spall
Prima apariție Harry Potter și Prizonierul din Azkaban
Ultima apariție Harry Potter și Talismanele Morții

Peter Pettigrew (n. 1958) este un personaj fictiv al seriei de romane Harry Potter scrisă de J. K. Rowling. În ecranizarea romanelor, rolul adultului Pettigrew este interpretat de actorul Timothy Spall iar în rolul adolescentului apare Charles Hughes.

Personajul este un animag și este adesea numit folosind porecla Șobo (Wormtail în versiunea engleză). În tinerețe a fost prieten cu Lily Evans, James Potter, Sirius Black și Remus Lupin. După ceva ani, în căutarea de noi adepți, Lordul Voldemort l-a găsit și pe tânărul Pettigrew care, de frică, i-a dezvaluit locul unde era ascunsă familia Potter și a devenit adeptul lui Voldemort. După cum știa lumea Sirius Black era singurul care știa unde era ascunsă familia Potter, așa ca el (Sirius) a fost acuzat de complicitate la crima soților Potter și la crima lui Pettigrew ( deoarece Pettigrew învățând să se transforme în șobolan, și-a tăiat un deget și s-a dat drept mort). Pettigrew, pe care crezândul foarte bun prieten i-a dezvăluit acest secret, iar Sirius a fost închis la Azkaban. Apoi Pettigrew (fiind șobolan) a devenit animalul de casă al familiei Weasley.

După 12 ani când Sirius a evadat din Azkaban a reușit să-l demascheze pe Pettigrew, dar acesta într-un moment de neatenție a lui Harry a reușit să se transforme și să scape.

Cu un an mai târziu Peter îl omoară pe Cedric Diggory și îl reînvie pe Voldemort ( cu ajutorul unui os de-al tatălui lui Voldemort, a mâinii lui și al sângelui lui Harry), iar acesta îl răsplătește pe Șobo dându-i mâna înapoi.

În cele din urma, in anul VII, Pettigrew moare sufocat de propria mana de metal, pe care nu a mai putut sa o controleze. La fel ca și Pettigrew, mulți alții au cedat puterii întunecate a lui Voldemort.