Partidul Poporului – Dan Diaconescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Partidul Poporului - Dan Diaconescu
Sigla Partidului Poporului
Președinte Simona Mann
Fondat 19 septembrie 2011
Sediu Strada Preciziei nr. 3, Sector 6, București
Ideologie politică populism
Poziție politică Stânga
Afiliație internațională nu are
Afiliație europeană nu are
Grup europarlamentar
Culori alb și mov
Site web www.partidul.poporului.ro
Vezi și Politica României

Partide politice
Alegeri

Partidul Poporului - Dan Diaconescu ('PP-DD) este un partid politic din România înființat la inițiativa lui Dan Diaconescu.[1][2]

Ideologie[modificare | modificare sursă]

PP-DD nu are doctrină politica, dar este un partid naționalist. Partidul susține măsuri progresiste, cum ar fi: mărirea pensiilor, salariilor, reducerea TVA-ului sub cotele europene, anularea tuturor taxelor și impozitelor actuale, introducerea unei singure taxe pe venituri și proprietăți, eliminarea salariilor pentru președinte, prim-ministru, miniștri și parlamentari, interzicerea taxei pentru radio-TV. PP-DD are multe obiective cu tenta socialista în program, precum crearea unor cooperative între cetățenii români detinători de terenuri agricole, introducerea simplilor cetățeni români în calitate de jurați în instanțe, alături de judecători și înființarea "Tribunalului Poporului" pentru judecarea în regim special a cazurilor de corupție și subminare a economiei Statului Român de către funcționarii publici sau de trădare națională, înființarea unei companii de stat cu președinte ales de către popor pentru administrarea averilor statului. De asemenea, partidul militează pentru o schimbare fundamentală a cadrului politico-administrativ actual, prin standarde mai înalte de moralitate și profesionalism, armonizarea tuturor segmentelor sociale în interesul cetățeanului și eliminarea tuturor barierelor care stau în calea afirmării românilor ca cetățeni europeni.

Istorie[modificare | modificare sursă]

PP-DD a fost înființat de către patronul OTV, Dan Diaconescu, în anul 2010, ideea înfințării sale pornind de la un cetățean cu reședința la Cugir. La începutul anului 2012, în timpul protestelor, PP-DD a ținut primul congres. La 29 mai 2012, Simona Man a devenit primul președinte al PP-DD.

Partidul a lansat candidații pentru alegerile locale din 10 iunie 2012, în toate orașele și județele din țară.

La alegerile locale din 2012, pe listele PP-DD au fost aleși 31 de primari, 3.126 de consilieri locali și 134 de consilieri județeni.[necesită citare]

La alegerile parlamentare din 2012 au fost aleși 68 de parlamentari din partea PP-DD.

Structura[modificare | modificare sursă]

Conducerea[modificare | modificare sursă]

Simona Allice Man - președinte

Diana Voiculescu - prim-vicepreședinte

Liviu-Robert Neagu - secretar-general

Dan Diaconescu - președinte de onoare

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Partidul Poporului, înregistrat la Tribunalul București”. Evenimentul Zilei. 29 noiembrie 2010. http://www.evz.ro/detalii/stiri/partidului-poporului-inregistrat-la-tribunalul-bucuresti-914069.html. 
  2. ^ Ionel Stoica (1 septembrie 2010). „Dan Diaconescu a renunțat la șefia Partidului Poporului în favoarea fratelui său Mario”. Adevărul. http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Fratii_Diaconescu_si_Partidul_Penal_0_326967910.html. 

Cele 100 de puncte ale PP-DD (platforma program): www.pp-dd.info