Pădurea Schitu - Dălhăuți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pădurea Schitu - Dălhăuți
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Pădurea Schitu - Dălhăuți
Harta locului unde se află Pădurea Schitu - Dălhăuți
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția România
Județul Vrancea
Cel mai apropiat orașFocșani
Coordonate45°41′39″N 27°00′27″E () / 45.69417°N 27.00750°E[1]
Suprafață188,20 ha
Înființare1973, declarat în 2000

Pădurea Schitu - Dălhăuți este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Vrancea, pe teritoriul administrativ al comunei Cârligele.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală cu o suprafață de 188,20 hectare se află în partea centrală a județului Vrancea, în estul Subcarpaților de Curbură acoperind bazinul superior al văii Dălhăuților, lângă drumul județean (DJ205B) care leagă satul Faraoanele de localitatea Blidari[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Mănăstirea Dălhăuţi aflată în imediata vecinătate a rezervației naturale

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și reprezintă zona piemontană a Subcarpaților de Curbură, ce conservă habitate forestiere (păduri de fag și păduri de stejar în asociere cu carpen) cu floră și faună specifică Orientalilor[4].

Rezervația naturală se suprapune ariei protejate Pădurea Dălhăuți (sit de importanță comunitară inclus în rețeaua ecologică europeană Natura 2000 în România) și se află în imediata apropiere a vechiului lăcaș de cult ortodox a Mănăstirii Dălhăuți[5].

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]