Oameni în negru

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte sensuri, vedeți Oameni în negru (dezambiguizare).
Stilizare a unui om în negru
Schiță cu un om în negru care l-ar fi „vizitat” pe Albert K. Bender

În cultura populară occidentală (în special cea din Statele Unite) Men in Black (cu sensul de Oameni în Negru sau Bărbații în Negru) este o teorie a conspirației asociată cu fenomenul OZN. Potrivit teoriei, oameni în costume negre (simbol al apartenenței lor la o agenție posibil guvernamentală) folosesc metode de intimidare pentru a mușamaliza existența unor ființe inteligente de pe alte planete.[1]

Conform unor teorii acești oameni în negru ar fi extratereștrii înșiși. Termenul este frecvent utilizat și pentru a descrie oamenii misterioși care lucrează pentru organizații necunoscute, precum și în diferite agenții guvernamentale care ar fi concepute pentru a proteja unele secrete sau alte activități ciudate. Termenul este unul generic, utilizat pentru a se referi la orice aspect neobișnuit, periculos sau ciudat care poate fi asociat cu fenomenul OZN.

La sfârșitul verii 1953, autorul Albert K. Bender a anunțat în revista Space Review că misterul farfuriilor zburătoare a fost elucidat, urmând să publice un articol în acest sens. Cu toate acestea articolul nu a mai fost publicat, Bender susținând că a fost vizitat de trei oameni în negru care l-au convins să nu mai publice nimic, la scurt timp revista a fost închisă, la fel și organizația condusă de el, International Flying Saucers Bureau.[2]

Conceptul de Oameni în Negru a fost popularizat de Gray Barker în cartea sa They Knew Too Much About Flying Saucers (Ei știu prea multe despre farfurii zburătoare) scrisă după Incidentul din Insula Maury din iunie 1947.

De multe ori Oamenii în negru nu poartă costume negre, dar sunt descriși ca fiind străini cu pielea măslinie, fără vreo caracteristică etnică definitorie.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  • Clark, Jerome (). The UFO Encyclopedia, volume 3: High Strangeness, UFO’s from 1960 through 1979. Omnigraphis. ISBN 1-55888-742-3. 
  • Wallace, Chevon. „Albert Bender and the M.I.B. Mystery”. Bridgeport Public Schools. Arhivat din original la . Accesat în . 
  • Barker, Gray (). They Knew Too Much about Flying Saucers (Ei știu prea multe despre farfurii zburătoare). New York: University Books. ISBN 1-881532-10-0.  line feed character în |title= la poziția 76 (ajutor)
  • Condon, Edward (). Final Report of the Scientific Study of Unidentified Flying Objects. New York: Batnam. ISBN 0552047473. ISBN. 
  • Dash, Mike (). Borderlands: The Ultimate Exploration of the Unknown. Overlook. ISBN 0-87951-724-7. 
  • Evans, Beriah (martie 1905). „Merionethshire Mysteries”. The Occult Review. William Rider and Sons. 1 (3). 
  • Keel, John (). Our Haunted Planet. Fawcett. ISBN 1880090163. ISBN. 
  • Keel, John (). The Mothman Prophecies. Saturday Review Press. ISBN 0-7653-4197-2. 
  • Randles, Jenny (). The Complete Book of UFOs: An Investigation into Alien Contact and Encounters. Sterling. ISBN 0-8069-8132-6. 
  • Druffel, Ann (februarie 2006). „Heflin's 1965 Photos Validated”. MUFON UFO Journal. Mutual UFO Network (454). 
  1. ^ Timothy Green Beckley, Amortizorii OZN-urilor, editura Inner Light, New Brunswick, SUA
  2. ^ Dan D. Farcaș - Misterioșii „oameni în negru” Arhivat în , la Wayback Machine., Revista Magazin, 24 aprilie 2008. Accesat la 26 iunie 2016.
  3. ^ Commander-X-Controlorii-Lumii, The Controllers: The Hidden Rulers of Earth Identified

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]