Cu vărul Vinny nu-i de glumit!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la My Cousin Vinny)
Cu vărul Vinny nu-i de glumit!
My Cousin Vinny
Afișul filmului
Afișul filmului
Titlu originalMy Cousin Vinny
Genfilm de comedie
RegizorJonathan Lynn
ScenaristDale Launer
ProducătorDale Launer
Paul Schiff
Distribuitor20th Century Fox
Director de imaginePeter Deming
MontajStephen E. Rivkin
MuzicaRandy Edelman
DistribuțieJoe Pesci
Ralph Macchio
Marisa Tomei
Mitchell Whitfield
Fred Gwynne
Premiera  (1992-03-13)
Durata120 de minute
ȚaraStatele Unite
Filmat înGeorgia
Monticello[*][[Monticello (city in and the county seat of Jasper County, Georgia, United States)|​]]  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiAlabama  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
NominalizăriPremiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Marisa Tomei, )  Modificați la Wikidata
Buget11 milioane $
Încasări64 milioane $
Prezență online

Pagina Cinemagia

Cu vărul Vinny nu-i de glumit! (titlu original: My Cousin Vinny) este un film american din 1992 regizat de Jonathan Lynn. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Joe Pesci, Ralph Macchio, Marisa Tomei, Mitchell Whitfield, Lane Smith, Bruce McGill și Fred Gwynne. Marisa Tomei a cîștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul său din acest film. Aceasta a fost ultimul film în care a jucat Fred Gwynne înainte de moartea sa din 2 iulie 1993.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În timp ce merg cu mașina prin fictivul Comitat Beechum din Alabama, doi studenți NYU și buni prieteni, Billy Gambini (Ralph Macchio) și Stan Rothenstein (Mitchell Whitfield), fură din greșeală o conservă în timp ce fac cumpărături într-un magazn din zonă. După ce pleacă din magazin, vânzătorul este împușcat mortal, iar Billy și Stan sunt arestați. Datorită unor dovezi circumstanțiale și a unei serii de neînțelegeri în comunicare (ei recunosc că au furat conserva dar polițiștii cred că vorbesc despre crimă), Billy este acuzat că l-au ucis pe vânzător și Stan este acuzat ca fiind complice la crimă. Billy și Stan iau legătura telefonic cu mama lui Billy care le spune că au un avocat în familie, pe vărul lor Vinny (Joe Pesci). Vincent LaGuardia Gambini vine în Comitatul Beechum însoțit de logodnica sa, Mona Lisa Vito (Marisa Tomei). Deși este dispus să ia cazul, Vinny este un avocat specializat în vătămări corporale din Brooklyn, New York, proaspăt admis în barou după șase încercări și șase ani, neavând nicio experiență în sala de judecată.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Album[modificare | modificare sursă]

Pesci mai târziu a reinterpretat personajul Vincent LaGuardia Gambini pentru albumul său, Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You, care conține piesa "Yo, Cousin Vinny". Pe coperta albumului apare Pesci într-un costum roșu similar cu cel purtat în film în sala de judecată (acel costum cumpărat după ce și-a murdărit de noroi primul costum).

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]