Muzeul Cacauei și al Ciocolatei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Muzeul Cacauei și al Ciocolatei
Înființat[1]  Modificați la Wikidata
TipulCofetărie
Cacao
Ciocolată
Praline
DirectorPeggy Van Lierde[2]
Prezență online
www.mucc.be

Muzeul Cacauei și al Ciocolatei (în franceză Musée du Cacao et du Chocolat, în olandeză Museum van Cacao en Chocolade) este un muzeu dedicat cacauei și produselor din cacao și din ciocolată din capitala Belgiei, Bruxelles, situat lângă Grand Place, Rue de la Tête d'Or.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Acesta a fost înființat în anul 1998 la inițiativa soției maestrului ciocolatier Joseph Draps[3], Gabrielle [4], ea însăși reprezentantă a celei de-a treia generații de fabricanți de ciocolată, într-o clădire ce datează din anul 1697, numită de Valck, iar în prezent, din anul 2007, proprietarul muzeului este Peggy Van Lierde, fiica dnei Jo Draps[5].

Prezentare[modificare | modificare sursă]

În fiecare zi sunt organizate demonstrații de fabricare a diverselor produse din ciocolată, un maestru ciocolatier arătând și explicând etapele creării pralinelor. Muzeul este găzduit în trei etaje ale casei de Valck și prezintă un istoric al ciocolatei, de la prima civilizație mayașă ce a folosit cacaua până în zilele noastre. De menționat că inventarea pralinei, o specialitate belgiană, a fost făcută de către cofetarul bruxellez Jean Neuhaus[6].

Program: marți - vineri, între orele 10:00 și 16:30. Duminica este închis, dar este, de asemenea, deschis în zilele de sărbătoare.

Galerie foto[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Crossroad Bank of Enterprises 
  2. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ thebrusselsconnection (în poloneză), thebrusselsconnection, , arhivat din original la , accesat în  
  4. ^ Dominique Auzias (), Petit Futé Guide du chocolat et des confiseries (în franceză), Nouvelles Editions de l'Université 
  5. ^ thebrusselsconnection (în poloneză), thebrusselsconnection, , arhivat din original la , accesat în  
  6. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]