Muz-TV Moldova

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Muz-TV Moldova
Emblema curentă Muz-TV
Tip eter (analog și DVB-T) și cablu
Țară  Republica Moldova
Disponibilitate Chișinău, Bălți, Cahul, Varnița, Tiraspol și suburbii prin eter; disponibil prin cablu la nivel național
Proprietar Muzical TV
Oameni cheie Liviu Burlea
Afiliere Muz-TV Rusia
Sit web www.muztv.md

Muz-TV Moldova este prima televiziune muzicală din Republica Moldova, afiliată canalului rus Muz-TV. Postul de televiziune are tot mai multe programe localizate pentru Moldova. Sorin Bucătaru, director de programe la această televiziune, spune că a acceptat poziția pe care o ocupă numai când și-a dat seama că rușii de la centru înțeleg și ei necesitatea localizării.[1][2]

Printre emisiunile produse în Moldova (în română și rusă) se numără „PRO News”, „VIP în Moldova”, „Mobilizarea MUZ-TV Moldova”, „GARAJ Incorporated”, „Top 7”, „Persona_L”, „Easy Money” și „D-rap out”. Muz-TV este promotorul unei lungi serii de evenimente muzicale în Moldova, precum și din străinătate.

Muz-TV Moldova este transmis în standardul DVB-T în Chișinău pe canalul 61, dar și în sistem analog în Chișinău, Bălți, Cahul, Varnița, Tiraspol și suburbii, precum și în pachetele operatorilor de cablu din toată țara. Canalul este recepționat de 2 milioane de moldoveni.

Muz-TV Moldova este inclus în lista de canale oferite de operatorul de telefonie mobilă Orange Moldova, alături de canalele românești Național TV, Senso și UTV.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Zapping la Chisinau, 20 mai 2006, Iulian Comănescu, Evenimentul zilei, accesat la 8 iulie 2012
  2. ^ ro Muz-TV Moldova

Legături externe[modificare | modificare sursă]