Mihail Krug

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Mihail Vladimirovici Krug
Mihai.krug.jpg
Informații generale
Data și locul nașterii 7 aprilie 1962(1962-04-07)
Data și locul decesului 1 iulie 2002 (40 de ani)
Tver, Russia
Ocupație cântăreț
Instrument(e) Vocal, chitară
Ani de activitate 1989 - 2002
Website http://www.mikhailkrug.ru/ http://www.mkrug.ru/

Mihail Krug (rusă Михаил Владимирович Круг[1]) (n. 7 aprilie 1961, Tver, RSFS Rusă - d. 1 iulie 2002 (40 ani), Tver, Rusia), a fost un cântăreț rus de șansonete[2][3] despre lumea interlopă și viața în pușcărie, mai ales despre închisoarea din Vladimir.[4]

Biografie[modificare | modificare sursă]

Mihail Krug s-a născut pe 7 aprilie 1961 în Morozovski Gorodok, o suburbie a orașului Tver. În 1987 Krug a participat la un concurs de cântece, ocupând primul loc. Datorită acestui lucru, el a luat în serios cariera muzicală. Până în 1994, el a înregistrat trei albume, care n-au fost lansate oficial, dar sute de copii piratate au fost distribuite.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Cele mai multe dintre melodiile sale au apărut pe albumele din ultima parte a vieții. Primul său album distribuit oficial a fost Jigan-limon (în rusă Жиган-лимон). Albumul conține unul dintre cele mai mari hit-uri ale sale, cântecul Kolișcik (în rusă Кольщик). I-a luat trei ani până când a ales versiunea finală. O parte semnificativă din melodiile lui Mihail Krug se referă la codurile secrete din închisorile din Rusia și la simbolismul tatuajelor prizonierilor. Cântecele sale descriu vidul emoțional și disperarea deținuților care sunt separați de familiile lor și de cei dragi. El a scris, de asemenea, multe piese de dragoste și cântece despre orașul Tver. Lui Krug i-a placut asocierea cu diverse elemente criminale, ceea ce l-a inspirat în muzica sa. Inelul lui cu diamant a fost un cadou de la un infractor de notorietate în Rusia, Khobot. În timpul compunerii cântecelor sale, Krug a folosit un dicționar din 1924 cu argouri folosite de lumea interlopă, dicționar realizat de către NKVD.

Deces[modificare | modificare sursă]

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2002, Mihail Krug a fost rănit mortal în casa lui din satul Mamulino, Tver de către indivizi necunoscuți. În casă se mai aflau încă 4 persoane, soția sa, soacra și copii. Doi atacatori neidentificați au intrat la al treilea etaj al casei între 23:00 și 00:15[5] unde au dat peste soacra sa și i-au provocat mai multe leziuni[6]. La auzul strigătelor femeii, Michael Krug și soția sa, Irina, au încercat să fugă după ajutor, dar criminalii au deschis focul. Soția sa a reușit să se ascundă prin vecini, dar Mihail a fost împușcat grav de două ori și pentru un timp și-a pierdut conștiința[7]. Criminalii au fugit de la locul faptei, iar Mihail Krug a murit într-un spital câteva ore mai târziu.

Discografie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Krug înseamnă cerc în limba rusă
  2. ^ Svetlana Avdeeva.. „Mihail Krug: Șapte ani fără regele șansonetei rusești.”. Rosbalt. http://svpressa.ru/culture/article/7156/. Accesat la 30 ianuarie 2010. 
  3. ^ Русский шансон traducere: Shanson Russkiy/șansonetă rusească (din limba franceză chanson/șansonetă) este un neologism pentru un gen muzical care acoperă o gamă largă de melodii rusești pe teme de proletariat urban și adesea despre lumea interlopă. Acest stil de cântec, numit pesnya blatnaya (cântec cu/despre infractori) a fost popular în Europa de Est încă de la primele melodii de la începutul secolului al XX-lea.
  4. ^ Eroul piesei Închisoarea Vladimir prins în gara din Moscova.”. Rosbalt. http://www.rosbalt.ru/2011/01/24/811631.html. Accesat la 30 ianuarie 2010. 
  5. ^ În Tver a fost ucis cântărețul Mihail Krug.”. Newsru.com. http://www.newsru.com/crime/01jul2002/krug.html. Accesat la 13 noiembrie 2010. 
  6. ^ Asasinarea lui Michael Krug: detalii”. KM.RU. http://www.km.ru/magazin/view.asp?id=5652D3E98E414A0CB86909770A8F6296. Accesat la 13 noiembrie 2010. 
  7. ^ Filmul documentar Mihail Krug. Viața și moartea

Legături externe[modificare | modificare sursă]