Mihaela Rădulescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Mihaela Rădulescu
Duminica-in-familie-(9).jpg
Informații generale
Data și locul nașterii 3 august 1969 (1969-08-03) (45 de ani)
Origine Piatra Neamț, România
Ocupație Prezentatoare TV, vedetă de televiziune, ambasador
Ani de activitate 1994-prezent
Semnătura

Mihaela Rădulescu (n. 3 august 1969, Piatra Neamț) este o vedetă de televiziune, realizatoare și moderatoare de emisiuni de radio și televiziune. Este unul dintre jurații emisiunii "Românii au talent"

Studii. Debutul[modificare | modificare sursă]

A participat la Revoluția din 1989 și a fost apoi secretara lui Dan Iosif. A frecventat cursuri la patru facultăți bucureștene (trei ani de I.E.F.S., doi de filologie, unul de psihologie) și trei de regie , la Facultatea de Artă Hyperion, dar nu a absolvit-o pe nici una dintre ele.

Și-a făcut debutul în 1994 la postul de televiziune Tele 7abc[1]. Prima emisiune pe care a realizat-o s-a numit „Nocturna pe 16 mm”, fiind urmată de „Weekend abc”, o producție de divertisment care avea loc în fiecare duminică, timp de patru ore, de asemenea a lucrat nouă luni la Pro TV, unde a fost redactor-reporter pentru matinalul lui Florin Călinescu[1].

Activitate[modificare | modificare sursă]

Rădulescu a mai prezentat și realizat și alte emisiuni la posturi precum Antena 1, B1 TV și Pro TV[1]. Următorul job l-a avut la „Antena 1”, unde timp de șapte ani a realizat și a prezentat emisiunea „Duminica în familie”[1]. Mihaela a regizat toate edițiile emisiunilor de sport extrem și divertisment premiate de Asociația Profesioniștilor din Televiziune și Radio, fiind primul jurnalist român care a transmis în direct, pentru televiziune, de la decernarea Premiilor OSCAR, în 1998[1]. În primăvara anului 2009, după divorțul de omul de afaceri Elan Schwartzenberg (divorț secondat de un scandal mediatic de amploare), Mihaela Rădulescu a anunțat că se retrage din lumina reflectoarelor și că se mută cu fiul său, Ayan, în sudul Franței, la Monaco, din dorința de a-i oferi acestuia mult mai multă liniște și protecție[1].

Mihaela Rădulescu este cunoscută mai ales pentru emisiunea Duminica în familie de pe postul de Antena 1, dar și pentru implicarea sa constantă în activitățile umanitare - a inițiat și condus campania blitz-krieg "Vedete pentru sinistrați", a fost ambasadorul pentru România al organizației United Way și, de mai bine de 10 ani este unul dintre principalii susținători și donatori ai Centrului de îngrijire paleativă (copii cu boli în faze terminale) "Hospice- Casa Speranței", Brașov. Este singura femeie din România cu patru titluri de "Femeia Anului", premii obtinuțe în special pentru implicarea în activități umanitare și cinci premii APTR. A realizat recorduri naționale de audiență încă neegalate cu "Duminca în familie" (Antena 1) și "Steaua ta norocoasă" (Pro TV).

A realizat interviuri cu mai toate personalitățile marcante din România, din toate domeniile, dar și cu personalități internaționale - Benjamin Netanyahu, Phil Collins, trei laureați de premiu Nobel (printre care Orhan Pamuk), Catherine Deneuve, Harvey Keitel, Robert de Niro, Quentin Tarantino, Johnny Depp, Julio Iglesias, Marie France Ionesco, Emir Kusturica etc.

A realizat 4 filme documentare (regizor și scenarist) - "Irak- stelele deșertului", "Musca din Periprava", "Ostrovul meu " (film comandat de WWF) și "Punem pariu că-i vară" (Premiul APTR).

A regizat : videoclipul piesei "Curcubeu" (Bere Gratis), videoclipul piesei "The wizdiz song" (Taxi), Festivalul Internațional de pirotehnie muzicală, spectacolul "Răzvan Mazilu&friends" la Opera Romana, emisiunile "Punem Pariu că-i vară".

A jucat în filme : "Legături bolnăvicioase"(regia Tudor Giurgiu), "15" (regia Sergiu Nicolaescu), "Fall down dead" (USA) și în piesa de teatru "Bed time stories" (regia Chris Simion).

Din 2006 scrie lunar o pagină de opinie în revista "Elle", România. Colaborează, ca editorialist-invitat, cu "Jurnalul Național", semnând rubrica "De pus pe gând".

Recent,[Când?] Rădulescu a debutat în lumea scrisului cu volumul Despre lucrurile simple. în 2009, jurnalista revine cu o nouă carte "Niște răspunsuri" la editura Polirom care devine, ca și precedenta, best-seller. În 2011, Mihaela Rădulescu publică, tot la editura Polirom cel de-al treilea volum al său, "Întreabă-mă orice". Este primul autor român a cărui carte apare ca aplicație pe Iphone și Ipad (pe acest suport digital apare și volumul lui Mircea Cărtărescu, "Enciclopedia zmeilor"), la Humanitas Digital.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

A fost căsătorită timp de 4 ani cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg, de care a divorțat în 2008. Au împreună un fiu, Ayan. In urma divortului, Mihaela Rădulescu și-a păstrat, în acte, numele Schwartzenberg. După divorț, a început o relație cu prezentatorul emisiunii matinale de la Antena 1 (Neața cu Răzvan și Dani), Dani Oțil.

După despărțirea de Dani Oțil, Mihaela Rădulescu a început o relație cu Felix Baumgartner, sportiv și antreprenor austriac cunoscut pentru săritura din stratosferă pe care a realizat-o în 2012.

Familia[modificare | modificare sursă]

Tatăl Mihaelei Rădulescu a murit în august 2014.[2]

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f Mihaela rămâne vecină cu Dani, 11 Martie 2011, evz.ro, accesat la 11 martie 2011
  2. ^ Tatăl Mihaelei Rădulescu a murit, 25 august 2014, Gândul, accesat la 26 august 2014

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri