Metin Cerchez

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Metin Cerchez
Date personale
Născut (61 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Metin Cerchez (n. 30 iulie 1962) este un fost deputat român în legislatura 2000-2004, ales în județul Constanța pe listele partidului minorității turce. Activ ulterior și ca reporter al televiziunii de scandal OTV, în 2009 a realizat o serie de reportaje despre „strigoiul din Medgidia”, în care a fost deshumat cadavrul unei femei și familia i-a înfipt un țăruș în inimă, crezând că aceasta s-a transformat în strigoi.[1] În acest caz, Cerchez a fost acuzat de instigare la profanare de morminte și a fost condamnat în justiție la închisoare cu suspendare. Pe data de 10.06.2015, după mai mult de 7 ani, Metin Cerchez deputat în Comisia de Siguranță Națională, fost șef al Comisiei Anticorupție din cadrul Ministerului Justiției, a fost achitat într-un dosar de profanare de morminte.[2] Metin Cerchez a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Turcia, Marele Ducat de Luxemburg și Statul Kuwait.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Au dezgropat mortul si i-au infipt un tarus in inima! Acum au dosare penale”. Pro TV. noiembrie 2009. Accesat în . 
  2. ^ „Fostul deputat Metin Cerchez, condamnat pentru profanare de morminte”. România liberă. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]