Meserii murdare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Meserii murdare

Dirty Jobs logo
Genreality television[*][[reality television (genre of television programming that documents unscripted situations and actual occurrences)|​]]  Modificați la Wikidata
Creator(i)Mike Rowe[*][[Mike Rowe (American television personality)|​]]  Modificați la Wikidata
ActoriMike Rowe
Compozitor temă muzicalăDavid Vanacore[*][[David Vanacore (compozitor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Temă muzicală de început"We Care A Lot"
de Faith No More
Țară de origineUnited States
Limbă(i)engleza americană  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade130 (Lista episoadelor)
Producție
Perioadă de difuzare40–44 minute
Companie(i) de producțiePilgrim Films & Television
Difuzare
Canal originalDiscovery Channel
Difuzare originală7 noiembrie 2003 (2003-11-07) (pilot)
26 iulie 2005 –
prezent
Cronologie

Meserii murdare este o emisiune de succes a postului TV Discovery, produsă de Pilgrim Films & Television (televiziune din Los Angeles). Episoadele pilot s-au difuzat în anul 2003, iar în 2005 s-a reluat, ca o întreagă serie.

Gazda emisiunii este Mike Rowe și în fiecare ediție experimentează câte o meserie care implică multă mizerie, efort, mirosuri neplăcute, cele mai "murdare meserii". Într-un interviu acordat presei americane, Rowe a declarat că emisiunea este un tribut adus tatălui și bunicului său care au avut astfel de meserii, care pentru unii pot părea înjositoare.

Până în prezent s-au mai produs două variante ale emisiunii, una europeană, avându-l gazdă pe danezul Peter Schmeichel și alta în Australia. Prima coloană sonoră aleasă pentru emisiune a fost piesa "We care a lot", Faithless, ale cărei versuri erau în concordanță cu tema emisiunii. În unul dintre spoturile emisiunii, Rowe spunea că fiecare job va fi și al lui pentru că el caută peste tot, în orice țară, oameni care nu se tem să se murdărească pentru a-și face meseria. Mai mult, el admiră munca acestor oameni, care sunt fericiți că pot câștiga cinstit din aceste meserii.

Legături externe[modificare | modificare sursă]