Magnolia denudata

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Magnolia yulan)

Magnolia denudata
Clasificare științifică
Regn: Plantae
(neclasificat): Angiosperme
(neclasificat): Magnoliidae
Ordin: Magnoliales
Familie: Magnoliaceae
Gen: Magnolia
Subgen: M. subg. Yulania
Secțiune: M. sect. Yulania subsect. Yulania
Specie: denudata
Nume binomial
Magnolia denudata
Desr., 1792

Magnolia denudata este o plantă din genul Magnolia, familia Magnoliaceae. Se poate dezvolta ca arbore, putând atinge înălțimi de 15 m, sau ca arbust, cu o coroană ovală. Florile, puternic și plăcut mirositoare, apar în perioada aprilie - mai, înainte de apariția frunzelor. De culoare albă, acestea pot atinge dimensiuni de până la 15 centimetri. Frunzele au dimensiuni de 10 - 15 centimetri, obovate[1], și sunt lucioase, de culoare verde închis pe față, și de un verde palid pe dos.

Specia vegetează pe soluri fertile, reavene, permeabile. Este destul de rezistentă la ger și suportă o ușoară umbrire. Crește destul de încet, putând ajunge, ca arbust, la un diametru de 2 metri și o înălțime de 2 metri.

O parte din rădăcini sunt superficiale, de aceea este recomandată păstrarea unui spațiu neplantat în apropierea lor pentru a evita tăierea din greșeală a rădăcinilor. Nu este recomandată mutarea lor (transplantarea), fiind sensibile la această schimbare. Este o plantă destul de rezistentă la boli și dăunători, acestea făcându-i foarte rar probleme.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ obovat = care are lățimea cea mai mare în treimea superioară (în botanică, despre frunze, petale, sepale, etc.). Cf. DEX Online Arhivat în , la Wayback Machine.