MTV România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

MTV România este un canal de televiziune privat din România specializat pe emisiuni muzicale. A fost lansat pe 15 iunie 2002, cu ocazia concertului lui Enrique Iglesias de pe stadionul Lia Manoliu. MTV a preluat licența audioviziuală folosită până atunci de MCM România, versiunea românească a canalului francez de muzică MCM.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Pe 18 decembrie 2007 ProTV SA a preluat licența MTV România de la compania Music Television System SRL din București, semnând un contract cu Viacom International Media Networks din Londra.[1]

Emisiuni[modificare | modificare sursă]

Circa 65% din muzica difuzată pe post este de orginte internațională, iar 35% locală. Proporția emisiunilor internaționale este de 80% în comparație cu cele locale care constituie 20% din grila de programe MTV România. Cele mai populare producții ale studiourilor MTV din București sunt Total Request Live, Hitlist Romania și Dance Floor Chart. În 2006, MTV România a organizat un reality show, Dance Star, un format de concurs pentru dans cu marele premiu în valoare de 3 000 de euro, plus colaborarea cu o trupă cunoscută.

Printre emisiunile internaționale care s-au bucurat de succes în audiența națională se numără Pimp My Ride, Punk'd și Boiling Points. Cele mai cunoscute gazde MTV România au fost Diana Munteanu, Liviu Stanciu și Mircea Zara.. În prezent la MTV, VJ Oana Tache realizează și prezintă două emisiuni ( MTV Fresh și Top 10 Most Viewed on MTV).

2014[modificare | modificare sursă]

Pe 13 februarie MTV România a adoptat o nouă identitate vizuală. Astfel fiind ultima stație MTV din Europa unde noua grafică a fost implementată.

MTV ROMÂNIA lansează primăvara aceasta (2014 ) grila de primăvară sub sloganul " La MTV tu ești VIP " Printre noile emisiuni se ragăsesc MTV ULTRA HITS , MTV VIDEOGRAPHY , TOP 10 , MTV OFFICIAL CHART , MTV DOUBLE DROP , MTV THE YEAR YOU WERE BORN , dar rămân în atenția fanilor MTV și celelate producții deja existente în grilă cum ar fi : MTV FRESH , TOP 10 @ 10 , MTV CLASSIC , MTV LOVE RULZ , DĂ-I CU ANU ,MTV KARAOKE , TOP 10 MOST VIEWED ON MTV , dar și multe alte show-uri marca MTV .

Venituri[modificare | modificare sursă]

În anul 2007, MTV România a avut o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei și un profit net de 0,05 milioane de lei[2].

MTV Romania Music Awards[modificare | modificare sursă]

MTV România a organizat în fiecare an, într-un oraș diferit ( până în 2007 ) , o gală de decernare a premiilor industriei muzicale românești, similară cu MTV Video Music Awards.[3] Printre artiștii internaționali care au fost invitați la acest eveiment se numără Sugababes, Scooter, Kevin Lyttle, Kosheen, Laura Pausini, Uniting Nations, Dina Vass, Sylver, Pachanga și alții.

MTV EMA ( European Music Awards )[modificare | modificare sursă]

În fiecare an MTV România transmite LIVE dintr-un oraș european ceea ce se numește " Cel mai important show muzical " de pe bătrânul continent . Acest spectacol se vrea a fi varianta europeană a show-ului american ( MTV VIDEO MUSIC AWARDS ) .

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]