Lufthansa Italia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lufthansa Italia
Tipsocietate pe acțiuni  Modificați la Wikidata
Fondată[1]  Modificați la Wikidata
Desființată[2]  Modificați la Wikidata
Țara Germania  Modificați la Wikidata
SediuMilano
Prezență online
site web oficial

Lufthansa Italia este o companie aeriană italiană, filială a companiei Deutsche Lufthansa care și-a început activitățile la 2 februarie 2009 de pe aeroportul Aeroportul Milano-Malpensa.

Primele două zboruri au avut ca destinație Barcelona (zborul nr. LH1790) și aeroportul Paris-Charles-de-Gaulle.

La data de 28 aprilie 2008 Lufthansa a făcut publice planurile de a opera zboruri în Europa de pe Aeroportul Milano-Malpensa utilizând 6 aeronave Embraer 195 de la subsidiara sa Air Dolomiti. Pe 26 noiembrie 2008 au fost puse bazele unui nou brand Lufthansa Italia, care a înlocuit operațiunile Air Dolomiti, plănuite anterior.

Noua subsidiară a fost înființată pentru a accesa piața din Nordul Italiei, abandonată de Alitalia în urma în urma reduceri a liniilor în respectiva zonă.

Pe 23 iulie 2011, Lufthansa a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că va opri toate activitățile Lufthansa Italia până la data de 29 octombrie 2011, ca urmare a unor dificultății operaționale. Ca urmare, Lufthansa Group a crescut frecvența zborurilor din destinații din Italia spre hub-uri din Germania precum Frankfurt și München.

Ultimul zbor programat al Lufthansa Italia a fost LH3627 pe data de 29 octombrie 2011, pe ruta Palermo – Milano-Malpensa. Acesta a fost deservit de o aeronaval Airbus A319-100 cu numărul de înregistrare D-AKNJ. Flota aeriană care a aparținut Luftansa Italia a fost transferată înapoi către Lufthansa Group.

Destinații[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://www.businesstravelnewseurope.com/Air-Travel/Lufthansa-launches-Italia-brand  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://web.archive.org/web/20110903000725/http://presse.lufthansa.com/en/news-releases/singleview/archive/2011/may/23/article/1936.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)