Locul fosilifer Dealul Bujoarele

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Locul fosilifer Dealul Bujoarele
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Locul fosilifer Dealul Bujoarele
Harta locului unde se află Locul fosilifer Dealul Bujoarele
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Tulcea
 România
Cel mai apropiat orașMăcin
Coordonate45°06′27″N 28°14′19″E () / 45.10750°N 28.23861°E[1]
Suprafață34,50 ha
Înființare2000

Locul fosilifer Dealul Bujoarele este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip paleontologic), situată în județul Tulcea, pe teritoriul administrativ al comunei Turcoaia.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în partea nord-vestică a județului Tulcea (în lunca stângă a Dunări, în Depresiunea Cerna-Mircea Vodă), în apropierea drumului național DN22D care leagă localitatea Cerna de orașul Măcin[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și se întinde pe o suprafață de 8 ha.[4].

Aria naturală reprezintă o zonă deluroasă (Dealul Bulgăresc, Dealul Bujoarele) ce adăpostește resturi de faună fosilă (crustacee, corali, moluște) atribuite perioadei geologice a devonianului, depozitate în stratele de șisturi argiloase, gresii și cuarțite [5].

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]