Liviu Mihaiu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Liviu Mihaiu, în octombrie 2010

Liviu Georgică Mihaiu (n. 1963, Constanța) este un jurnalist din România.

După absolvirea liceului Mircea cel Bătrân din orașul natal a studiat electrotehnica la Institutul Politehnic București, pe care l-a absolvit în 1990.

Este membru fondator al săptămânalului de moravuri grele "Cațavencu", acționar al „Grupului de Presă Cațavencu”, redactor-șef adjunct "Academia Cațavencu" și publisher Tabu, din 2004.

De asemenea ocupă funcția de director editorial și inițiator al postului "Radio Guerrilla".[1] Președintele organizației guvernamentale "Salvați Dunărea și Delta-A.C",[2] "Secolul XXI va fi ecologist sau nu va fi deloc!",[necesită citare] realizator al emisiunii TVR1 "Între Bine și Rău"[3] și "Asta la Revista Mesei, Nene" [4] pentru Radio Guerrilla.

A obținut premiul "Ion Rațiu" pentru cel mai bun editorial -1992 și premiul Galei Societății Civile în 2005 și 2006. Este inițiatorul "Lanțului Uman în Jurul Parlamentului pentru deconspirarea Securității" 2003, inițiatorul protestelor naționale și internaționale în cazul Bastroe-Delta Dunarii și participant la delegația guvernamentala română, condusă de ministrul Mihai Răzvan Ungureanu - Kiev, 2005.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Liviu Mihaiu, numit director general la Radio Guerrilla, Mediafax.ro,  
  2. ^ http://www.unica.ro/detalii/articole/interviu-liviu-mihaiu-presedinte-salvati-dunarea-si-delta.html[nefuncțională]
  3. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri