Lacul Pantelimon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lacul Pantelimon
Administrație
Țară/ȚăriRomânia  Modificați la Wikidata
Geografie
Coordonate44°26′52″N 26°11′29″E / 44.4478°N 26.1914°E ({{PAGENAME}})
Suprafața lacului2,6 km²  Modificați la Wikidata
Localizare

Lacul Pantelimon este un lac antropic din București, sectorul 2, cu o suprafață de 260 ha, amplasat pe râul Colentina.

Pe malul său drept sunt amenajate terenuri sportive și ștranduri.

Calitatea apei[modificare | modificare sursă]

În urma analizelor apei efectuate de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) și a Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (A.L.P.A.B.), s-au constatat următoarele:[1]
Pentru lacul Pantelimon, valoarea pH-ului depășește izolat cu doar 0,02, dar nu reprezintă un motiv de îngrijorare, amoniul și nitrații se întâlnesc și ei în limitele normale, iar nitriții depășesc izolat cu 0,063 mg/l. Cadmiul depășește frecvent limita de 5μg/l chiar de 13 ori, plumbul depășește și el limita de 50μg/l, ajungând la valori de 200μg/l și se înregistrează depășiri ale limitei de 100 μg/l în cazul cuprului și o depășire izolată a zincului cu 204,7μg/l. În cazul fosforului limita maximă admisă este depășită de mai multe ori ajungând la valoarea de 9,07 mg/l. Și în cazul lacului Pantelimon se constată prezența streptococilor fecali, a bacteriilor coliforme fecale și a E. coli.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Stelian Valentin Stănescu: Aspecte ale calității apei râului Colentina pe traseul din municipiul București (România), în Ecoterra, no. 27, 2011” (PDF). Arhivat din original (PDF) la . Accesat în .