Keyboard Cat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Această pagină este despre o pisică. Pentru a nu fi confundată cu o altă pisică, accesați Nora (pisică) - o pisică ce cântă la pian Keyboard Cat este o Meme internet. Aceasta a fost inspirată dintr-un film din 1984 cu o pisică numită "Fatso", purtând o cămașă albastră și "cântând" cu un ritm optimist la un sintetizator. Videoclipul a fost postat de YouTube sub titlul "Cool Cats Charlie Schmidt", în iunie 2007. Schmidt a schimbat mai târziu titlul cu "Cat Keyboard Charlie Schmidt (ORIGINAL)".[1] [2]

Mai târziu, Brad O'Farrell a obținut permisiunea lui Schmidt de a reutiliza imaginile, pe care dorea să le adauge la sfârșitul unui blooper video pentru greșelile din afara scenei. Anexarea videoclipurilor ale lui Schmidt au devenit populare, de obicei, însoțite de titlul Play Him Off, Keyboard Cat. "Keyboard Cat" a fost clasat pe locul #2 în lista locurilor de pe Current TV listă ce cuprinde primele din cele 50 cele mai virale clipuri de pe YouTube. Keyboard cat Decedata:2018

Au existat 2 pisici keyboard prima a fost cea din videoclip este Fatso,Fatso s-a nascut in 1983 si a decedat in 1987 propietarul a decis sa cumpere o alta pisica Bento care semana identic cu Fatso Bento a murit in 2018

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Brad O'Farrell la ROFLcon II.

Filmul cu "Keyboard Cat" intitulat "Play Him Off, Keyboard Cat" a fost creat de Brad O'Farrell, care a permis atât securizarea lui Schmidt a utiliza imagini cu pisica, și Brad i-a cerut lui Schmidt permisiunea oricui de a utiliza imaginile cu sau fără permisiune.[3] [4][5][6][7] Există acum peste patru mii de astfel de clipuri video cu Keyboard Cat, plus un site web creat pentru a le colecta.[8][9]

Utilizări[modificare | modificare sursă]

Keyboard Cat a fost mai mult popularizată de către Stephen Colbert pe 18 mai 2009.[10] [11]În jocul de pe Nintendo DS Scribblenauts, jucătorul poate convoca numeroase obiecte pentru a ajuta la rezolvarea puzzle-urilor, Keyboard Cat apare ca una din mai cele mai multe meme de pe Internet, care pot fi utilizate în joc.[12]Momentul de popularitate al memei Keyboard Cat a fost la data dd 2009 la Electronic Entertainment Expo. [13]De paște, în anunțul Activision Blizzard pentru World of Warcraft: Cataclysm se dezvăluie o versiune cu un antagonist al joculuiv Deathwing, cântând la un sintetizator cu textul "Cataclysm Tastatura: Playing 'em Off, Deathwing". lucru asemănător ca la Keyboard Cat.[14][15]Kato Kaelin, a folosit imaginile cu "Keyboard Cat" pentru filmul intitulat "Kato Keyboard".[16]Xbox Live Arcade ~ Earthworm Jim include un conținut suplimentar, inclusiv un personaj inspirat de Keyboard Cat.[17] Un spot publicitar de televiziune intitulat Wonderful Pistachios caracteristic lui Fistic Bento, include mema lui Schmidt cu acordul acestuia.[18]În Mad TV în episodul "Avaturd / CSiCarly", imaginile cuKeyboard Cat sunt folosite într-o parodie de James Cameron.

Alte meme[modificare | modificare sursă]

Keyboard Cat a fost integrată și în alte meme.[19]Furnizorul online de îmbrăcăminte Threadless vinde o serie de haine cu numele "Three Keyboard Cat Moon".[20][21]Designul cămășii a fost unul dintre cele mai populare designuri pe care compania respectivă le-a avut, și au fost foarte mari dificultăți în conceperea cămășii.[22]Cămașa a apărut într-o reclamă care anunța eliberarea pe piață a consolei de jocuri PlayStation 3 Slim.[23]G4TV a dat, printr-un spot artistic "Great American Keyboard Cat Competition", oportunitatea telespecatorilor acelei emisiuni de a crea propria Keyboard Cat artistică. Au fost prezentate peste 100 de modele.[24][25]AL East Champion - Tampa Bay Rays a folosit o variatie cunoscută sub numele de "Rays Keyboard Kitty" (au avut, de asemenea, o variație numită "DJ Kitty"). Pe 1 aprilie (Ziua păcălelilor) din 2011, YouTube a lansat un video intitulat "Top 5 Imagini virale cu pisici din 1911", inclusiv o parodie intitulată "Feline Flugelhorn".[26]

Într-un exemplu notabil, videoclipul Keyboard Cat a fost adăugat la sfârșitul unui segment televizat dintr-o emisiune Vieti disperate, din 1980 film realizat cu Helen Hunt arată efectele consumului de droguri.[7]Segmentul videoclipului a fost numit în glumă de către unii "Cea mai tare melodie compusă vreodată".[7]Mai târziu au apărut și versiuni remixate ale videoclipului (cea mai mare având 10 ore).[7][9][26][27][28]

Proces[modificare | modificare sursă]

Pe 21 iunie 2011, Schmidt a intentat un proces în Curtea Federală din Seattle împotriva unei serii de tricouri Keyboard Cat, fără acord, din cauza încălcării drepturilor de autor.[29]Seria și-a susținut cauza prin care să ateste că afirmația încălării drepturilor la producerea unor haine, care i-au adus un omagiu lui Fatso.[30] [31]

În mai 2013, Schmidt și Christopher Torres, creatorul lui Nyan Cat, au dat în judecată Cell 5th și Warner Bros pentru încălcarea drepturilor de autor și încălcarea drepturilor de autor în legătură cu apariția acestor personaje fără permisiunea în Scribblenauts serie de jocuri video. Torres și Schmidt au atât drepturi de autor înregistrate pentru personajele lor și au dat curs cererilor de marcă pe nume.[32][33][31]Managerul memelor Ben Lashes le gestionează pe Grumpy Cat și non-pisica Scumbag Steve și Ridiculously Photogenic Guy.[34][31]Procesul a fost stabilit în septembrie 2013 cu Torres și Schmidt și au fost plătiți pentru utilizarea personajelor.[35]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Charlie Schmidt's Keyboard Cat! - THE ORIGINAL! pe YouTube
  2. ^ 'Internet review: Play Him Off, Keyboard Cat'. guardian.co.uk. . Accesat în . 
  3. ^ „Keyboard Cat Becomes Web Sensation”. AOL News. . Accesat în . 
  4. ^ Lyons, Margaret (). „Play him off, Keyboard Cat! And other fun videos from the week that was..”. Entertainment Weekly. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Suddath, Claire (). „Play Him Off, Keyboard Cat”. Time. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Milian, Mark (). „Social Status: The guy who spread Keyboard Cat fever”. Los Angeles Times. Accesat în . 
  7. ^ Reeves, Kelly (). „Breaking: Play Him Off, Keyboard Cat Is Our New Obsession”. Urlesque. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ a b Van Buskirk, Eliot (). „Warner Music Group Deletes Keyboard Cat Track from YouTube”. Wired. Accesat în . 
  9. ^ „Daily/Colbert - Keyboard Cat”. The Daily Show with Jon Stewart. . Accesat în . 
  10. ^ „Highlights of the 2009 MTV Movie Awards”. Virgin Media. Accesat în . 
  11. ^ Boyer, Brandon (). „E309: Scribblenauts DS settles Kraken vs. God vs. Keyboard Cat debate”. Offworld. Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ Ashley, Robert (). „Scribblenauts: How a Nobody Game Became the Talk of This Year's E3”. Crispy Gamer. Accesat în . 
  13. ^ Smith, Lesley (). „Cataclysm easter egg reveals Deathwing's musical side”. WOW.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ McWhertor, Michael (). „Play Him Off, Keyboard Sam”. Kotaku. Accesat în . 
  15. ^ Lesinski, Chris (). „How to: Keyboard Kato”. Comedy Central. Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ O'Conner, Alice (). „Earthworm Jim HD Trailer Reveals Co-op”. Shacknews. Accesat în . 
  17. ^ „Wonderful Pistachios Invites Canada To "Get Snackin'"” (Press release). Wonderful Pistachios. . Accesat în . 
  18. ^ Caoili, Eric (). „Play Mario Off, Keyboard Cat”. Game Set Watch. Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ Phillips, Tom (). „Three Keyboard Cat Moon: and the internet did rejoice”. Metro. Accesat în . 
  20. ^ Muther, Christopher (). „Wolf in chic clothing”. Boston Globe. Accesat în . 
  21. ^ Johnson, Steve (). „Three Keyboard Cat Moon T-shirt: Threadless can't keep it in stock”. Chicago Tribune. Accesat în . 
  22. ^ Faylor, Chris (). „PlayStation 3 'It Only Does Everything' Ads Debut”. Shacknews. Accesat în . 
  23. ^ Ishimoto, Moye (). „The Great American Keyboard Cat Art Show At Meltdown Comics”. G4TV. Arhivat din original la . Accesat în . 
  24. ^ „Kitten Rescue auctions off 'Keyboard Cat' art”. MSNBC. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  25. ^ a b McCarthy, Caroline (). „YouTube pulls audio from greatest music video ever”. CNET. Arhivat din original la . Accesat în . 
  26. ^ - YouTube, www.youtube.com 
  27. ^ Keyboard Cat, www.facebook.com 
  28. ^ „What the Keyboard Cat Has to Teach About Lawsuits”. NBC Chicago News. . 
  29. ^ „A dead cat meows at Threadless.com over a T-shirt design”. internet Retailer. . 
  30. ^ a b c Adi Robertson (). „Nyan Cat and Keyboard Cat creators sue 'Scribblenauts' studio for using their memes”. The Verge. Accesat în . 
  31. ^ „Nyan Cat and Keyboard Cat creators sue Warner Bros”. BBC News. . Accesat în . 
  32. ^ „Warner Brothers Sued For Infringing Cat Meme Copyright”. Forbes. . Accesat în . 
  33. ^ Sykes, Tom (). „Lil Bub, The World's Cutest Cat, Stars In Documentary Lil Bub & Friendz at Tribeca”. The Daily Beast. Accesat în . 
  34. ^ Van Syckle, Katie (). „Keyboard Cat and Nyan Cat Come Out Ahead in Lawsuit Against Warner Bros”. Nymag.com. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]