Jumanji (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Jumanji
Regizat de Joe Johnston
Scris de Chris Van Allsburg, Greg Taylor, Jonathan Hensleigh
În rolurile principale Robin Williams, Jonathan Hyde, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt, Bradley Pierce, Bebe Neuwirth, David Alan Grier, Adam Hann-Byrd, Patricia Clarkson
Produs de Robert W. Cort, Ted Field, Larry J. Franco
Distribuit de TriStar Pictures
Data apariției Decembrie 15, 1995
Durată 104 minute
Limbă Engleză
Buget aproximativ $65,000,000
Pagina IMDb
Acest articol este despre un film. Pentru carte, vezi Jumanji.

Jumanji este un film din 1995, film fantastic regizat de Joe Johnston și bazat pe populara cartea din 1981, scrisă de către Chris Van Allsburg. Povestea este despre un joc supranatural care aducea în lumea reală animale și alte obiecte din junglă când cineva arunca cu zarurile. Scumpă, această lucrare a fost produsă cu ajutorul graficii de pe calculator și animații de către Industrial Light & Magic. Actorii principali sunt Robin Williams, Kirsten Dunst, Bradley Pierce, și Bonnie Hunt.

Filmul este dedicat pentru Stephen L. Price.

Poveste[modificare | modificare sursă]

Când tânărul Allan Parrish descoperă misteriosul joc, el nu realizează puterea de neînchipuit a acestuia, pâna când este aruncat în timp sub privirea prietenei lui, Sarah într-o junglă de temut ce aparține jocului JUMANJI.

26 de ani mai târziu el este eliberat din joc cu ajutorul neașteptat a doi copii care au rostit pe litere cuvintele ce aparțineau acestui joc.

Allan (Robin Williams) se reîntâlnește cu Sarah (Bonnie Hunt) și împreună cu Judy (Kirsten Dunst) și cu Peter (Bradley Pierce) încearcă să scape din forțele puternice ale jocului din această aventură fantastică.