Iulian Dascălu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Iulian Adrian Dascălu)
Iulian Dascălu
Date personale
Născut (54 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațieom de afaceri Modificați la Wikidata
Activitate
Oraș natalIași

Iulian Dascălu (n. 21 iulie 1969, Iași) este un om de afaceri român, proprietarul grupului Iulius Group, care deține lanțul de centre comerciale Iulius Mall și Palas Mall. În anul 2000, acesta inaugurează primul centru comercial din rețeaua sa, Iulius Mall Iași. [1] în 2020 investește 120 milioane de euro în lucrarea de construcție a Palas Campus.[2] În prezent, IULIUS GROUP dezvoltă la Iași ansamblul urbanistic Palas, o investiție în valoare de peste 260 milioane euro. [3]

Dascălu a dezvoltat și 13 clădiri de birouri cu o suprafață cumulată de peste 170.000 de metri pătrați, ceea ce i-ar asigura locul patru în topul celor mai mari proprietari de astfel de clădiri din România. [4] Avea o avere estimată la 2,1 miliarde de lei în 2022.[5]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Iulian Dascălu, președinte și fondator al "imperiului"imobiliar Iulius: „La 22 de ani puneam bazele companiei". Ziarul Financiar. . 
  2. ^ „Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, ignoră pandemia și pregătește o investiție de 120 mil. euro la Iași”. ZF.ro. Accesat în . 
  3. ^ „Profil Iulian Dascalu, CEO Iulius Group”. www.birouinfo.ro. Accesat în . 
  4. ^ „Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar de mall, ridică vilă cu piscină pe lacul Snagov, lângă Truică FOTO EXCLUSIV”. Profit.ro. Accesat în . 
  5. ^ Pană, Irina (). „TOP Forbes România | Lista celor mai bogați români în 2022. Fostul lider a pierdut primul loc, iar alte nume importante au ieșit din clasament - Forbes.ro”. Forbes Romania. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]