Intel Core i7

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Intel i7
Microprocesor
Informație generală
LansatDin noiembrie 2008
Proiectat deIntel
Fabricanți principaliIntel
Dimensiunea minimă0,045 µm
Set de instrucțiunix86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2
MicroarhitecturăNehalem
Performanța
Frecvența de ceas maximă a UCP2,66 GHz până la 3,33 GHz
Viteze ale magistralii frontale4,8 GT/s până la 6,4 GT/s
SocluriSocket B (LGA 1366)
Numele nucleelorBloomfield
Arhitectura și clasificarea
Specificații fizice
Nuclee4
Produse, modele, variante

Intel Core i7 este o familie de procesoare de tip desktop x86-64 high-end, prima familie de procesoare de la compania americană Intel care folosește microarhitectura numită „Intel Nehalem”, fiind în același timp succesorul familiei de procesoare Intel Core 2 Duo. Modelele acestei familii de procesoare sunt alcătuite din 4 nuclee de tip monolitic (design monolitic înseamnă nuclee separate)[1] Arhivat în , la Wayback Machine. Procesoarele Core i7 se fabrică pe nucleul cu denumirea „Bloomfield”. Potrivit companiei Intel, noul sistem de denumiri îi ajută pe cumpărători să se decidă mai ușor asupra produselor pe care le achiziționează, în timp ce marca "Intel Core" continuă să existe. Core i7 a fost produs prima dată în fabrica din Costa Rica, dar momentan se produce și în fabricile lui Intel din SUA.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Procesorul Intel Core i7 Seria Intel Core i7 ofera in prezent patru variante de procesoare pentru desktop Ivy Bridge Core i7. Acest procesor se adreseaza in special celor care folosesc aplicatii avansate de editare video, programe 3D sau editare foto. Este perfect si pentru gamerii care prefera jocurile cu grafica complexa, precum World of Warcraft sau Diablo datorita HD 4000. IGP-ul poate ajunge la o viteza de clock maxima de 1150 MHz. De fapt, acesta este punctul slab al Ivy Bridge: overclocking-ul. Maximul de racire cu aer este 4.6 Mhz in timp ce Sandy Bridge depaseste lejer 5 Ghz.

Pe scurt, in alegerea tipului de procesor trebuie aveti in vedere urmatoarele: existenta tehnologiei Intel Turbo Boost, marimea cache, viteza de clock si hyper-threading-ul. Sau si mai simplu. Ivy Bridge sunt cele mai noi procesoare, si cel mai performant din categorie este i7. Daca insa veti folosi calculatorul pentru operatiuni simple (prezentari, documente word, navigare pe internet), atunci optati pentru o varianta mai putin exploziva.