Infanta Leonor a Spaniei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Infanta Leonor
Titluri HRH Infanta Leonor a Spaniei
Nume complet
Leonor de Todos los Santos
Casa regală Casa de Bourbon
Tată Felipe, Prinț de Asturias
Mamă Letizia, Prințesă de Asturias
Naștere 31 octombrie 2005 (2005-10-31) (8 ani)
Madrid, Spania

Infanta Leonor a Spaniei (Leonor de Todos los Santos de Borbón Ortiz[1], n. 31 octombrie 2005) este primul copil al lui Felipe, Prinț de Asturias și al soției lui Letizia, Prințesă de Asturias și deci a doua în linia de succesiune la tronul din Spania, după tatăl ei. Ca fiică a moștenitorului tronului, a primit titlul de Înălțimea Sa Regală, Infantă a Spaniei. Are o soră mai mică, Infanta Sofía.

Nașterea ei a început discuția referitoare la schimbarea Constituției spaniole din 1978 de a elimina prioritatea moștenirii pe linie masculină în fața surorilor mai mari. În acest caz, Leonor ar putea deveni moștenitoare a tronului atunci când tatăl ei va deveni rege. Altfel, ea ar fi moștenitoare prezumtivă până când părinții ei ar avea un fiu.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Infanta Leonor s-a născut la 1:46 am la Clinica Internațională Ruber din Madrid prin cezariană. La naștere a cântărit 3,5 kg și a avut 47 cm lungime. Nașterea ei a fost anunțată de familia regală presei prin SMS. Leonor a părăsit clinica Ruber cu părinții ei la 7 noiembrie 2005.

A fost botezată la Palatul Zarzuela de arhiepiscopul Madridului, Antonio Rouco Varela, la 14 ianuarie 2006. Ca și tatăl ei în 1968, Leonor a fost botezată în apă din râul Iordanului, potrivit tradiției familiei regale spaniole. Nașii ei au fost bunicii paterni, regele Juan Carlos și regina Sofia a Spaniei.

Educație[modificare | modificare sursă]

Infanta Leonor a început primul an școlar la 15 septembrie 2008 la școala Santa María de los Rosales din Aravaca, în afara Madridului. Tatăl său a fost elev al acestei școli.

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]


Infanta Leonor a Spaniei
Naștere: 31 octombrie 2005
Regalitate spaniolă
Predecesor:
Prințul de Asturias
Linia de succesiune la tronul din Spania
a 2-a poziție
Succesor:
Infanta Sofía