IYDU

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
IYDU Logo.jpg

Organizația de Tineret a Uniunii Democrate Internaționale (IYDU) este o alianță globală a organizațiilor politice de tineret de centru-dreapta. Înființată în1981, apoi re-înființată în 1991, IYDU are 127 membri observatori cu drepturi depline din peste 80 de țări și este aripa de tineret a Uniunii Democrate Internaționale (IDU).

Website-ul prezintă o listă cu principalele valori ale organizației precum democrația, respectul pentru drepturile omului, piața liberă și comerțul liber:

  • IYDU consideră că democrația reală, puternic ancorată într-o comunitate pe deplin angajată, este singura formă de guvernare durabilă.
  • IYDU consideră că a trăi fără teama de a fi persecutat, în special pe motive de rasă, religie sau sex, este un drept fundamental al omului. Această libertate de bază este o condiție preliminară fără de care celelalte drepturi ale omului nu pot exista. Atunci când frica nu există, pot fi exprimate toate opiniile. Numai atunci poate înflori democrația adevărată.
  • IYDU consideră că piețele libere creează oameni liberi, pentru că piețele libere sunt singura modalitate de a construi un sistem care promovează creativitatea, susține creșterea economică și garantează libertatea individuală care stă la baza tuturor drepturilor omului.
  • IYDU se opune ferm barierelor comerciale dintre state, pentru că numai printr-un comerț liber se poate ajunge la adevărata libertate economică. Pentru a ieși din cercul vicios al sărăciei extreme în care trăiesc aproximativ un miliard de oameni pe glob, comerțul liber, dar non-exploatator trebuie să joace un rol primordial.

IYDU găzduiește în fiecare an o serie de evenimente pentru membrii organizației, inclusiv un Forum al Libertății (la mijlocul anului), o Reuniune Anuală a Consiliului, precum și vizite de studiu internaționale. Cei care au luat cuvântul la evenimentele IYDU au cooptat și foști și actuali șefi de stat precum și alte personaje politice importante de centru-dreapta. Participanții la conferințele IYDU au devenit în timp miniștri, membri în parlamente, consilieri superiori și lideri de afaceri, atât în sectorul public cât și în cel privat.

Sediul central IYDU se află în Oslo, Norvegia.

The History of IYDU[modificare | modificare sursă]

Organizația-mamă[modificare | modificare sursă]

Organizația-mamă a IYDU, Organizația de Tineret a Uniunii Democrate Internaționale (IDU) este un parteneriat format din peste 80 de partide de centru-dreapta. Înființată în 1983, printre membrii fondatori ai săi se numără Primul ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher; Vice-Președintele SUA George Bush Sr;Primarul Parisului și fostul Președinte al Franței, Jacques Chirac; Cancelarul german Helmut Kohl.

Campaniile pentru Libertate[modificare | modificare sursă]

Campaniile IYDU pentru Libertate sprijină mișcările democratice și grupurile de pe piața liberă din țările cu regim autoritar.

Campanii pentru Libertate desfășurate în prezent

Președinți[modificare | modificare sursă]

Nume Perioada Țara Organizația
Elmar Brok 1981–1983  Germany Junge Union
Mark Heywood 1992–1994  Australia Young Liberals
Tony Zagotta 1994–1998  United States College Republicans
Andrew Rosindell 1998–2002  United Kingdom Conservative Future
Shane Frith 2002–2004  New Zealand Young Nationals
Donald Simpson 2004–2006  United Kingdom Conservative Future Scotland
Peter Skovholt Gitmark 2006–2008  Norway Young Conservatives
Tim Dier 2008–2010  United Kingdom Conservative Future
Daniel Walther 2010 – 2012  Germany Junge Union
Nicolas Figari 2012 – 2012  Chile Juventud Union Democrata Independiente
Aris Kalafatis 2012 – current  Greece ONNED

Footnotes[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Format:Conservatism footer Format:International Democrat Union

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de IYDU