Hong Kong Stock Exchange

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hong Kong Stock Exchange
Tipsocietate pe acțiuni  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Republica Populară Chineză
Hong Kongul britanic
 Hong Kong  Modificați la Wikidata
SediuInternational Finance Centre
Hong Kong
Prezență online
site web oficial

Hong Kong Stock Exchange, abreviat HKEX, este o bursă din Hong Kong, pe care sunt listate companii cu o capitalizare de peste 2 trilioane $.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Piața de valori din Hong Kong poate fi urmărită până în 1866, însă piața de capital a fost înființată oficial în 1891, când a fost înființată Asociația Burselor de Valori din Hong Kong.[1] A fost redenumit Bursa din Hong Kong în 1914.

Până în 1972, Hong Kong avea patru burse în funcțiune. Apoi a fost solicitată formarea unei burse unificate. Bursa de valori a Hong Kong Limited a fost înființată în 1980, iar tranzacționarea la bursă a început în cele din urmă la 2 aprilie 1986. Din 1986 au avut loc o serie de evoluții majore. Accidentul de pe piață din 1987 a scos la iveală neajunsuri pe piață și a dus la solicitarea unei reforme complete a industriei de valori mobiliare din Hong Kong. Acest lucru a condus la schimbări semnificative de reglementare și la dezvoltarea infrastructurii. Ca urmare, Securities and Futures Commission (SFC) a fost înființată în 1989 ca autoritate unică de reglementare a pieței valorilor mobiliare.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Hong Kong Securities Market" Arhivat în , la Wayback Machine. Hong Kong Exchanges and Clearing Limited