Hohe Acht

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hohe Acht
Altitudine747 m
LocalizareRheinland-Pfalz, Germania
Aparține deEifel
Coordonate50°23′9″N 7°0′40″E ({{PAGENAME}}) / 50.38583°N 7.01111°E
Tipvulcanic
Localizare pe hartă
Hohe Acht se află în Germania
Hohe Acht
Hohe Acht
Hohe Acht (Germania)

Hohe Acht este un munte cu altitudinea de 742 m deasupra n.m., situat în regiunea Hocheifel. El este cel mai înalt munte din masivul Eifel, fiind așezat la granița dintre districtele Ahrweiler și Mayen-Koblenz din landul Rheinland-Pfalz, Germania.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Muntele se află lângă Adenau, din punct de vedere geologic cupola de bazalt, datează din perioada vulcanică terțiară a devonianului inferior.

Turnul împăratului Wilhelm[modificare | modificare sursă]


Intre anii 1908 / 1909 a fost clădit „Turnul împăratului Wilhelm” de unde se poate vedea panorama regiunii până la Westerwald, Hunsrück și Niederrhein. Turnul a fost clădit după planul arhitectului Freiherr von Tettau, din Berlin cu ocazia aniversării a 25 de ani de căsnicie a împăratului Wilhelm II și în amitirea lui Wilhelm I. Turnul are înălțimea de 16,30 m fiind folosit ca piatră de construcție roca vulcanică din Adenau și a costat suma de 18.000 de mărci, azi construcția este declarat monument național.

Turism[modificare | modificare sursă]

Regiunea este vizitată de turiștii iubitori de drumeție sau de motocicliști și iarna de cei care practică sporturile de iarnă.