Havana Brown

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Havana Brown este numele unei rase de pisici.

Istoric[modificare | modificare sursă]

A apărut în 1951, în Anglia, în urma încrucișării dintre o Siameză ciocolatie (seal point) și o pisică de casă. Deoarece culoarea primei pisici, Elmtower Bronze Idol, semăna cu cea a trabucurilor din Havana, rasa a primit numele de Havana Brown.

Aspect[modificare | modificare sursă]

Are trupul lung, blană maronie, strălucitoare, plăcută la atingere. Capul este mai mult lung decât lat. Deși pare foarte subțire și ușoară, este mult mai grea când este luată în brațe. Corpul este de mărime medie, musculos, elegant și grațios. Ochii sunt verde deschis. Masculii cântăresc între 3,5 și 4,5 kg, iar femelele ajung să cântărească între 2,7 și 3,5 kg.

Temperament[modificare | modificare sursă]

În cazul în care căutați un animăluț foarte apropiat de oameni și care să aducă mai mult a câine decât a pisică, atunci Havana Brown este oferta ideală! Exemplarele din această rasă sunt foarte inteligente, știu când sunt certate, răspund când sunt chemate și pot fi ușor dresate să meargă în lesă.

În mod sigur, dacă ceea ce vă doriți este o pisică maronie cu nas proeminent, atunci Havana Brown e perfectă pentru dumneavoastră! Aceste pisici se pot adapta călătoriilor pe care le faceți cu mașina, cu avionul sau cu orice alt mijloc de transport, fiind un bun partener de "trafic". Unele torc atât de zgomotos, încât par să vibreze!

Datorită tuturor acestor calități, Havana Brown este un animal de companie ideal, indiferent dacă vreți să vă prezentați cu ea în expoziții sau pur și simplu să o păstrați numai pentru dumneavoastră, drept prieten devotat. Nu e deloc neobișnuit ca o astfel de pisică să vă atingă cu lăbuța pentru a vă atrage atenția sau să o rupă la fugă, după care să se așeze drept la picioarele dumneavoastră, cerând cu insistență să o scărpinați pe burtică.

Datorită flexibilității de care dau dovadă aceste pisici, ele se vor adapta programului dumneavoastră zilnic, dar nu este indicat să le lăsați singure perioade mai lungi de timp.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Clasificare: pisici cu părul scurt.