Harder to Breathe

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Harder to Breathe este un cântec semnat de formația pop-rock Maroon 5; piesa figurează ca prima pe albumul de debut al formației, Songs about Jane (2002), dar reprezintă și primul extras pe single lansat de pe acest album.

Compunerea piesei[modificare | modificare sursă]

Potrivit unui interviu, cântecul descrie sentimentul de frustrare pe care l-au trăit membrii formației atunci când reprezentanții casei de discuri insistau să scrie sau să compună noi melodii.[necesită citare] Toate acestea, deși formația avea destule cântece pentru noul material discografic.

Piesa a fost compusă de cântărețul și chitaristul Adam Levine.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Videoclipul piesei Harder to Breathe este concentrat în jurul unei camere în care membrii formației cântă. Montajul (succesiunea cadrelor) este rapid și surprinde diverse obiecte precum: un joc de tras la țintă, discuri și fotografii. Spre finalul clipului, Adam este văzut îndreptându-se spre un coridor, purtând o chitară. Se oprește cu fața foarte aproape de un zid.

Extas pe single. Clasamente[modificare | modificare sursă]

Piesa Harder to Breathe este prima propusă pentru promovarea albumului Songs about Jane. La finele anului 2003 devine extrasul pe single cel mai de succes.[1]

Performanțele piesei în clasamente sunt modeste, doar în Polonia atinge locul 2.

Referințe[modificare | modificare sursă]


Maroon 5
Adam LevineJames ValentineJesse CarmichaelMichael MaddenMatt Flynn
Plecați: Ryan Dusick
Discografie
Albume: Songs about JaneIt Won't Be Soon Before Long
Albume Live: 1.22.03.AcousticLive – Friday the 13th
Compilații: The B-Side Collection
Discuri single: Harder to BreatheThis LoveShe Will Be LovedSunday MorningMust Get OutMakes Me WonderWake Up CallWon't Go Home without YouGoodnight Goodnight
Alte cântece: Happy Xmas (War is Over)
Categorii
Maroon 5Albume de Maroon 5Cântece de Maroon 5Discuri single de Maroon 5