Halewood International

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Halewood International
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Regatul Unit  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Halewood International este o companie producătoare de băuturi alcoolice din Marea Britanie, înființată în 1978 de către John Halewood. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 500 milioane de euro, Halewood International distribuie peste 1.400 de produse pe teritoriul Marii Britanii și în 30 de țări din toată lumea[1]. Patru dintre mărcile create de Halewood International se regăsesc în topul primelor zece mărci din categoria lor în Marea Britanie[1].

Halewood International în România[modificare | modificare sursă]

Halewood International a început să importe vinuri din Romania din 1987[1]. În prezent (mai 2010) compania activează pe piața românească prin intermediul grupului Halewood format din 3 companii: Domeniile Halewood, care administrează 350 de hectare de vie în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar pentru producția de struguri, Cramele Halewood, care produc efectiv vinul și îl distribuie pe piața internă și Halewood România, compania care se ocupă de exportul de vin[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Cum se fabrica sampanie in Azuga de peste 100 de ani, 14 iunie 2010, wall-street.ro, accesat la 8 noiembrie 2010
  2. ^ Cum fac vin englezii de la Halewood in Romania, 17 mai 2010, wall-street.ro, accesat la 8 noiembrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]