Halestorm

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Halestorm
Halestorm.JPG
Halestorm cântând în 2009. De la stânga la dreapta: Josh Smith, Arejay Hale, Lzzy Hale, Joe Hottinger
Informații generale
Naționalitate Red Lion, York County, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii
Gen muzical Hard rock, alternative metal, post-grunge, heavy metal
Ani de activitate 1998–prezent
Case de discuri Atlantic Records
Website halestormrocks.com
Membri
Lzzy Hale
Arejay Hale
Joe Hottinger
Josh Smith

Halestorm este o trupă americană de rock din Red Lion, Pennsylvania [1] , câștigătoare a unui Premiu Grammy. Trupa a lansat albumul de debut, intitulat Halestorm, în 28 aprilie 2009 prin intermediul Atlantic Records. Al doilea album, The Strange Case Of..., a fost lansat în 10 aprilie 2012. Cântecul „Love Bites (So Do I)” de pe acest album a dus trupei primul său Premiu Grammy pentru "Best Hard Rock/Metal Performance" la 10 februarie 2013. [2][3]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Frații Arejay și Elizabeth "Lzzy" Hale au început să compună și să cânte melodii încă din 1997, când ei aveau 10, respectiv 13 ani. Amândoi au studiat pianul de la vârsta de 5 ani; Lzzy a progresat mai târziu la claviatură (keytar), iar Arejay la tobe. Lzzy a luat lecții la chitară de la 16 ani. Adolescenții au lansat un album scurt (EP), intitulat Don't Mess With the Time Man (Nu te pune cu Omul Timpului) în 1999, devenind Halestorm. Tatăl celor doi, Roger Hale a fost în trupă până în 2004, când Josh Smith s-a alăturat grupului. Joe Hottinger a devenit membru Halestorm în 2003.

Trupa a semnat un contract cu Atlantic Records în 28 iunie 2005 și a realizat un album (EP) live scurt: One and Done . Acesta a prezentat prima versiune a melodiei It's Not You. Cântecul I Get Off a fost "liderul" primului album de studio al trupei, intitulat Halestorm , el câștigând la un radio de heavy metal. Atât melodia cât și videoclipul pentru al doilea lor single, It's Not You, au fost lansate la sfârșitul lunii noiembrie 2009. Videoclipurile pentru melodiile Love/Hate Heartbreak și Familiar Taste of Poison au fost realizate în 2010. [4]

Trupa Halestorm este cunoscută și pentru concertele aproape non-stop (în jur de 250 într-un an). Din 2006 Halestorm a avut și spectacole împreună cu multe trupe de hard rock și heavy metal, inclusiv cu Chevelle, Seether, Staind, Papa Roach, Trapt, Three Days Grace, Theory of a Deadman, Buckcherry, Disturbed, Shinedown, Avenged Sevenfold, Stone Sour, Hellyeah, Heaven & Hell, Evanescence și Bullet for my Valentine. În octombrie 2010 formația a călătorit spre Japonia pentru a participa la Festivalul Loud Park. Mai târziu, trupa a participat și la Taste of Chaos Tour.

La 16 noiembrie 2010 Halestorm a lansat un CD/DVD live intitulat Live in Philly 2010 , care a fost înregistrat la "The TLA" (la începutul anului 2010, în Philadelphia). La 22 martie 2011 Halestorm a lansat un EP intitulat ReAniMate: The CoVeRs eP , care conține cover-uri ale unor melodii din diferite genuri muzicale, inclusiv "Out Ta Get Me" - Guns N' Roses, "Bad Romance" - Lady Gaga și "I Want You (She's So Heavy)" - The Beatles.

La 24 ianuarie 2012 Halestorm a lansat EP-ul Hello, It's Mz. Hyde , o previzualizare de patru piese pentru viitorul lor album de studio. Al doilea lor album, The Strange Case Of... , a fost lansat pe 10 aprilie 2012 în SUA, 09 aprilie în Marea Britanie și 17 aprilie în Italia. În luna mai 2012, Halestorm a făcut istorie ajungând prima trupa cu voce feminină din topul clasamentului pentru active rock cu piesa lor Love Bites ... (So Do I). În aceeași lună, Gibson Guitars a creat o serie de chitări cu semnătură pentru Lzzy Hale. La data de 29 octombrie 2012 membrii trupei au anunțat că vor spriji trupa Bullet for my Valentine în turneul lor din Marea Britanie în martie 2013.

În aprilie 2013, Halestorm a ajuns în topul clasamentului Mainstream Hot Rock Tracks al Billboard pentru prima dată cu single-ul Freak Like Me. La data de 06 august 2013, trupa a avut premiera videoclipului pentru Here's to Us. Alte melodii pentru care a fost creat un videoclip de-a lungul timpului sunt I Get Off, It's Not You, Love/Hate Heartbreak, Familiar Taste of Poison, Love Bites...(So Do I), I Miss the Misery, Freak Like Me şi cel mai nou, Mz. Hzde.

Nominalizarea Grammy[modificare | modificare sursă]

La data de 05 decembrie 2012, în timpul unui spectacol la Teatrul Majestic din Madison, Wisconsin, înainte ca Lzzy să înceapă să cânte la pian balada Break In, chitaristul Joe Hottinger a alergat la ea pe scena și i-a spus că piesa Love Bites ... (So Do I) a fost nominalizată pentru un premiu Grammy în Categoria "Best Hard Rock / Metal Performance". Toboșarul Arejay Hale a întrebat la microfon ce s-a întâmplat, iar apoi Lzzy, sora lui, a răspuns către public că tocmai au fost nominalizați pentru un premiu Grammy. Mulțimea a izbucnit în sărbătoare. Întregul eveniment a fost înregistrat de un fan și postat pe YouTube. La data de 10 februarie 2013 Halestorm a câștigat premiul, devenind prima trupa cu voce feminină care să fie atât nominalizată, cât și câștigătoare în această categorie.

Apariţii[modificare | modificare sursă]

În octombrie 2006, Halestorm a apărut pe coverta Revistei Origivation şi de trei ori pe coperta Revistei Pennsylvania Musician (August 1999, Martie 2000 şi Februarie 2003). Lzzy Hale, solista trupei, a apărut pe coperta Revistei Revolver împreună cu Grace Perry din trupa Landmine Marathon în ediţia din decembrie 2009, însă şi în septembrie 2012, singură, având şi un articol în care vorbeşte despre începurile sale şi despre trupa Halestorm. Arejay Hale a fost prezentat în numărul din iunie 2010 al Revistei Modern Drummer. De asemenea, Arejey a căştigat în mai 2013 premiul Golden Gods pentru "Cel mai bun toboşar" (The 2013 Revolver Golden Gods: Best Drummer).

Lzzy şi-a "împrumutat" calitaţiile vocale pentru o versiune nouă a melodiei Shed some light de pe albumul Us and them din 2005 a trupei Shinedown. Versiunea nouă a fost auzită live, însă a apărut apoi şi ca versiune de studio. Mai târziu, Halestorm a făcut un cover al acestei melodii, în care s-au schimbat rolurile, Brent Smith, solistul trupei Shinedown devenind artistul invitat în cover-ul trupei Halestorm pentru melodia trupei sale. O altă colaborare cu trupa Shinedown a fost melodia Breaking Inside, în care Lzzy a cântat împreună cu Shinedown. În septembrie 2007, Halestorm a apărut la The Tonight Show with Jay Leno, iar în iulie 2010, la Late Night with Jimmy Fallon, cântând Familiar Taste of Poison.

Lzzy a apărut, de asemenea, în albumul Between the Devil and the Deep Blue Sea al trupei Black Stone Cherry din 2011.

Membrii trupei[modificare | modificare sursă]

 • Lzzy Hale - voce, chitară, orgă (1998–prezent)
 • Arejay Hale - tobe, percuție, backing vocals (1998–prezent)
 • Joe Hottinger - chitară, backing vocals (2003–prezent)
 • Josh Smith - chitară bas, backing vocals (2004–prezent)

Foștii membri:

 • Roger Hale - chitară bas, backing vocals (1998-2003)
 • Dave Hartley - chitară bas, backing vocals (2003)

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume de Studio

 • Halestorm (2009)
 • The Strange Case Of... (2012)

Alte întregistrări (EP-uri)

 • (Don't Mess with the) Time Man (1999)
 • Breaking the Silence (2001)
 • Demo (2003)
 • One and Done (2006)
 • ReAniMate: The CoVeRs eP (2011)
 • Hello, It's Mz. Hyde (2012)
 • ReAniMate 2.0: The CoVeRs eP (2013)

Albume live

 • Live in Philly 2010 (2010)
 • In the Live Room (2012)

__________________________________________________

Halestorm[modificare | modificare sursă]

Primul album, "Halestorm", a fost produs de Howard Benson, care a colaborat cu multe trupe cunoscute. Albumul a ocupat locul 40 în clasamentul Billboard 200. Primul sigle, I Get Off, a fost mult timp ascultat. Melodia a ocupat locul 17 în clasmentul Billboard pentru melodiile rock. Cântecul Innocence a fost scris împreună cu ex-membrul Evanescence, Ben Moody.

Single-uri de pe album:

 • I Get Off

Lansat: 2009

 • It's Not You

Lansat: 2009

 • Familiar Taste of Poison

Lansat: 2010

 • Bet U Wish U Had Me Back

Lansat: 2010


Melodiile albumului:

Nr. Titlu Compozitor(i) Durată
1. „It's Not You”   Howard Benson, Lzzy Hale, David Ivory 2:55
2. „I Get Off”   Howard Benson, Dana Calitri, Lzzy Hale, Nina Ossoff, Kathy Sommer 3:04
3. „Bet U Wish U Had Me Back”   Howard Benson, Lzzy Hale, Bobby Huff 3:43
4. „Innocence”   Howard Benson, Lzzy Hale, Ben Moody 3:16
5. „Familiar Taste of Poison”   David Bassett, Howard Benson, Lzzy Hale, David Ivory 4:04
6. „I'm Not an Angel”   Howard Benson, Lzzy Hale, Kara DioGuardi, Marti Frederiksen 3:15
7. „What Were You Expecting?”   Howard Benson, Lzzy Hale, John Lowery, James Michael 3:34
8. „Love/Hate Heartbreak”   Howard Benson, Lzzy Hale, Tommy Henriksen, Trevor Lukathor 3:19
9. „Better Sorry Than Safe”   Lzzy Hale, Cody Hanson, Brian Howes 3:12
10. „Dirty Work”   Gavin Brown, Lzzy Hale, Kara DioGuardi 3:17
11. „Nothing to Do with Love”   David Bassett, Howard Benson, Lzzy Hale 3:30
Durata totală:
37:09

Poziția albumului în diferite clasamente:

Clasament (2009) Poziția
US Billboard 200[5] 40
US Top Rock Albums 11
US Top Hard Rock Albums 4
Greek Albums Chart 33

The Strange Case Of...[modificare | modificare sursă]

Este al doilea album al trupei, produs tot de Howard Benson. Primul single de pe album, "Love Bites (So Do I)" a câștigat un Premiu Grammy. Patru cântece ale albumului au fost lansate înainte de realizarea lui în EP-ul Hello, It's Mz. Hyde . Ediția Deluxe a albumului conține trei melodii bonus. Pentru melodia Here's to Us a fost realizată o nouă versiune care a fost adăugată albumului în 2013. Membrii trupei au declarat că fiecare melodie a albumului are o semnificație. De exemplu, I Miss the Misery a fost scrisă pentru a vorbi despre divorțul părinților lui Lzzy și Arejay, Beautiful With You vorbește despre sentimentele pe care le are Lzzy pentru ceilalți membri, iar Mz. Hyde evidențiază faptul că membrii trupei au două personalități, una care se dezlănțuie în timpul concertelor.

Single-uri de pe album:

 • Love Bites (So Do I)

Lansat: 24 ianuarie 2012

 • I Miss the Misery

Lansat: 22 iulie 2012

 • Freak Like Me

Lansat: 8 ianuarie 2013

 • Here's To Us

Lansat: 14 mai 2013


Melodiile albumului:

Nr. Titlu Compozitor(i) Durată
1. „Love Bites (So Do I)”   Lzzy Hale, Dave Bassett 3:11
2. „Mz. Hyde”   Hale, Scott Stevens 3:22
3. „I Miss the Misery”   Hale, Christine Danielle Connolly, Stevens 3:03
4. „Freak Like Me”   Hale, Johnny Andrews, Rob Graves 3:38
5. „Beautiful with You”   Hale, Nina Ossoff, Dana Calitri, Maria Sommer 3:16
6. „In Your Room”   Hale, Zachary Maloy 2:46
7. „Break In”   Hale, Aimée Proal, Graves, Mark L. Holman 4:45
8. „Rock Show”   Hale, Julian Emery, Jim Irvin 3:19
9. „Daughters of Darkness”   Hale, Blair Daly 3:55
10. „You Call Me a Bitch Like It's a Bad Thing”   Hale, Ossoff, Caltri, [Martin Briley 3:11
11. „American Boys”   Hale, Robert Huff 3:28
12. „Here's to Us”   Hale, Toby Gad, Danielle Brisebois 2:57
Durata totală:
40:56

Poziția albumului în diferite clasamente:

Clasament (2012) Poziția
UK Albums Chart 49
UK Rock Chart 2
Japanese Albums Chart 52
US Billboard 200 15
US Top Rock Albums 7
US Hard Rock Albums 1
US Alternative Albums 6
US Top Digital Albums 15
US Top Tastemaker Albums 21

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]