Greg Bennick

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Greg Bennick
Date personale
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieproducător de film
motivational speaker[*][[motivational speaker (speaker intended to motivate the audience)|​]] Modificați la Wikidata
Prezență online

Greg Bennick este un conferențiar profesional american, activist umanitar, producător, scriitor și cântăreț. A apărut la mii de evenimente începând cu 1984 ca prezentator și gazdă. Principalele subiecte ale discursurilor sale sunt reprezentate de teme personale și dinamici de grup și de moduri de a face față la neprevăzut. Opera sa artistică se concentrează pe proiecte care explorează profunzimea experiențelor umane. Documentarul său, “Flight from Death”,[1] câștigator de 7 ori al titlului de Cel Mai Bun Documentar în diverse comepeții și narat de Gabriel Byrne, tratează anxietatea față de mortalitatea umană ca și cauză a comportamentelor violente și agresive.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Film[modificare | modificare sursă]

Greg, împreună cu Patrick Shen, a produs documentarul “Flight From Death”, inspirat de scrierile antropoligistului Ernest Becker[2] (1924-1974). Filmul a fost trimis la festivale de pe tot mapamondul din 2003 și a fost lansat pe DVD în anul 2006. A caștigat 7 titluri de “Cel Mai Bun Documentar”. A fost vizionat la festivale din Statele Unite, Canada, Europa, Africa și Australia și a fost folosit în peste 100 de universități. A co-produs “The Philosopher Kings” [3](2009). Filmul prezintă o perspectivă unică, subiecții filmului sunt academicieni de la universități prestigioase din America de Nord, dar poveștile sunt spuse din perspectiva personalului aflat mult mai jos în schema organizatorică, cum ar fi oamenii de servici. A co-produs și “La Source”[4], un documentar despre instalarea unui sistem de irigare permanent într-un sat izolat din Haiti, ai cărui locuitori erau forțați până atunci să bea apă poluată sau să îndure o drumeție lungă prin munți pentru a avea acces la apă potabilă.

Muzică[modificare | modificare sursă]

Greg Bennick cânta în trupa de hardcore straight edge, Trial. Cu ei a fost în turneu prin Statele Unite de 4 ori, de 2 ori in Europa și a lansat 3 CD-uri, printre care și foarte apreciatul “Are These Our Lives?”[5]. Un DVD despre trupă , numit “Reunion/Retrospective”[6], a aparut în 2008 la Panic Records. Greg cântă de asemenea în trupa Between Earth & Sky, cu care a scos și un album în primăvara anului 2011 la Refuse Records în Europa și Hellfish Records în Statele Unite.

One Hundred For Haiti (O Suta Pentru Haiti)[modificare | modificare sursă]

În Ianuarie 2010, un cutremur masiv a lovit Haitiul. Astfel, fundația One Hundred For Haiti s-a născut din dorința de a îi ajuta pe cei afectați . Toate ajutoarele se duc către Dr. Jacques Denis și la Clinica Centre de Sante Saint Martin II[7], care servește peste 60,000 de oameni în Port Au Prince. Alte ințiative ale organizației includ suportul pentru copiii din orfelinatul Kay Angel[8] din Jacmel și ajutorarea oamenilor din satul La Source. Folosind medii sociale ca Facebook și Twitter, One Hundred For Haiti a organizat o serie de concerte benefit, simultan în mai multe orașe din lume . Au fost organizate concerte în Leeds, Salt Lake City, New York, Budapesta, Seattle, Melbourne , Seul și Vancouver.

Proiectul “Legacy” (Proiectul Moștenirea)[modificare | modificare sursă]

Împreună cu prietenul său Dave Whitson, Greg a întreprins un studiu internațional de 2 luni cu scopul de a explora rădăcinile violenței umane. Au avut loc și 2 excursii , în Polonia în 2007 pentru a studia efectele Nazismului și in Africa de Sud în 2008 pentru a studia efectele Apartheidului. În aceste excursii au participat și 12 elevi de liceu alături de directorul Patrick Shen, care a documentat experiența.[9]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Flight from Death: The Quest for Immortality, Transcendental Media”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Ernest Becker, wikipedia.org
  3. ^ [1]
  4. ^ "La Source" Official Website”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ "Are These Our Lives?"< , Panic Records E-Store[nefuncțională]
  6. ^ "Reunion/Retrospective" , Panic Records E-Store[nefuncțională]
  7. ^ One Hundred For Haiti: Dr. Jacques Denis speaks about his clinic
  8. ^ One Hundred For Haiti: Kay Angel Orphanage
  9. ^ „The Legacy Project”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Greg Bennick