Giorgi Latsabidze

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Giorgi Latsabidze
Date personale
Nume la nașteregiorgi lac̕abije Modificați la Wikidata
Născut (46 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Tbilisi, Republica Sovietică Socialistă Gruzină, URSS Modificați la Wikidata
Cetățenie Georgia
 Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiecompozitor
pianist
profesor de muzică[*]
compozitor de coloană sonoră[*] Modificați la Wikidata
Activitate
StudiiUniversitatea Californiei de Sud, USC Thornton School of Music[*][[USC Thornton School of Music (private music school in Los Angeles, California, United States)|​]], Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover[*][[Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover (artistic-scientific university in Hanover, Lower Saxony, Germany)|​]], Universität Mozarteum Salzburg[*][[Universität Mozarteum Salzburg (university in Salzburg, Austria)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalmuzică clasică  Modificați la Wikidata
Instrument(e)pian  Modificați la Wikidata
Prezență online
Charity Gala Concert for disabled children in Taiwan, August 1st, 2010

Giorgi Latsabidze (în georgiană გიორგი ლაცაბიძე, în rusă Георгий Ираклиевич Лацабидзе, n. 15 aprilie 1978, Tbilisi, Georgia) este un pianist virtuoz, și compozitor de origine georgian. Cu toate că repertoriul său i-a inclus pe Bach, Liszt, Schumann, Debussy și Brahms este un bine cunoscut interpret al muzicii lui Chopin.

Studii[modificare | modificare sursă]

La vârsta de 6 ani începe să studieze pianul, iar la vârsta de 11 ani câștigă Concursul de pian din Tbilisi. 1999, primește o bursă de studiu la Conservatorul din Tbilisi. În perioada 1996-2002 studiază la Conservatorul Tbilisi la clasa profesoarei Rusudan Chodzava. Între 2003-2005, primește Bursa DAAD și studiază la Hochschule fuer Music und Theater Hannover (clasa profesorului Gerrit Zitterbart). Între 2004-2005 își continuă studiile la Universitatea Mozarteum din Salzburg, sub îndrumarea Klaus Kaufmann, și, mai târziu, cu Stewart Gordon (USC Thornton School of Music Arhivat în , la Wayback Machine.), Los Angeles.

Giorgi Latsabidze 2010

Latsabidze își începe cariera de virtuoz cântând în toate țările din Europa, în Asia și în America de Nord. În afara activității concertistice în țară, Giorgi Latsabidze a întreprins turnee de răsunet în țările europene, Franța, Spania, Germania, Uniunea Sovietică, Austria, USA, etc., și reputația sa continuând să crească cu fiecare apariție în public.

Premii[modificare | modificare sursă]

Discografie[modificare | modificare sursă]

Giorgi Latsabidze (2008)

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Giorgi Latsabidze, Musicalics 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Giorgi Latsabidze