Get Outta My Way

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Get Outta My Way
Disc Single de Kylie Minogue
LansareRegatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord 27 septembrie 2010
Înregistrareprimăvara 2010
Gendance-pop
Durată3:39
Casă de discuriParlophone
ProducătorLucas Secon, Damon Sharpe, Peter Wallevik, Daniel Davidsen, Cutfather
Recenzii profesioniste
Cronologie – Kylie Minogue
"All the Lovers"
(2010)
Get Outta My Way "Urmează a fi anunțat"
(2010)
Alte informații

"Get Outta My Way" este un cîntec dance-pop înregistrat de către artista de origine autraliană Kylie Minogue, lansat de pe cel de-al unsprezecelea album de studio Aphrodite. A fost lansat ca al doilea single pe data de 27 septembrie 2010.

Producția[modificare | modificare sursă]

Kylie Minogue a anunțat că melodia "Get Outta My Way" va fi lansată ca al doilea single la o petrecere de promovare a albumului în Ibiza pe data de 5 iulie 2010. Cântecul a fost prima dată disponibil publicului printr-un album megamix, înainte de lansarea oficială.

"Get Outta My Way" a fost scrisă și compusă de către Lucas Secon, Damon Sharpe, Peter Wallevik, Daniel Davidsen și Cutfather, iar Stuart Price laund parte la co-producția acesteia. Într-un interviu, Secon a descris cantecul ca "un cântec electro-disco sexy cu versuri inteligente și linii melodice interesante". Acesta a mai declarat că melodia nu a fost scrisă pentru un artist anume și, la un moment dat, patru artiști doreau cântecul să fie lansat ca primul lor single, înainte ca acesta să fie cerut de către Kylie Minogue.

Recenzii oficiale[modificare | modificare sursă]

Mayer Nissim, de la site-ul britanic faimos de divertisment și media "Digital Spy", a acordat piesei 4 stele și jumătate din maximum de 5 și a scris: "Cu ritmul pulsant ca bază, sunetele simplu învelite și aranjamentul clasic, cântecul este probabil cel mai călduros și nesofisticat lucru pe care Kylie l-a făcut mai bine de un deceniu, dar cu atât mai bine pentru aceasta". Christel Loar, din partea revistei online "PopMatters", i-a dat piesei o recenzie pozitivă, declarând că "atracția vibrantă este irezistibilă chiar dacă Kylie îi va spune iubitului ei ce se va intampla dacă acesta are de gând să stea degeaba acolo".

Videoclip[modificare | modificare sursă]

O bună parte a videoclipului arată proiecțiile lui Frieder Weiss. Videoclipul începe cu Minogue și dansatorii acesteia ca protagoniști, mișcându-se ușor pe un ring de dans dinamic, imitativ, tip fucsia. Fiecare dintre ei este înconjurat de o licărire care îi urmează mișcarile lui Minogue în timp real, purtând pe mâini manuși sport, care îi luminează fața și corpul, datorită luminilor încorporate.

În a doua parte, Kylie apare pe scena cu scaune albe, purtând o costumație metalică aurită. După aceasta, artista se mișcă în aceleași mișcări coregrafice folosite la interpretarea cântecul în cadrul concursului american de talente "America's Got Talent". Împingerea scaunelor pe o parte indica începutul următoarei părți din videoclip. Minogue apare piedestal, ridicând-se delicat de un strat de apă. Finalul îi arata pe dansatori și Kylie jucându-se cu luminile, până când totul revine la ringul de dans dinamic, unde aceștia se răsucesc și dispar succesiv în negru.

Versiuni oficiale[modificare | modificare sursă]

Clasamente[modificare | modificare sursă]

Clasamentul (2010) Poziția maximă
Australia Australia 69
Austria Austria 61
Belgia Belgia (Flanders) 7
Belgia Beligia (Wallonia) 10
Cehia Cehia 58
Uniunea Europeană Europa 71
Germania Germania 45
Republica Irlanda Irlanda 35
Japonia Japonia 57
Slovacia Slovacia 18
Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord Marea Britanie 12
Statele Unite ale Americii SUA Dance Club Songs 1