Genco Gulan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Genco Gulan
Date personale
Născut13 ianuarie 1969
Istanbul
Cetățenie Turcia Modificați la Wikidata
Ocupațiesculptor
coregraf[*]
pictor
fotograf
producător de televiziune Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba turcă Modificați la Wikidata
Activitate
Domeniu artisticPictor, realizator de filme
StudiiBoğaziçi Üniversitesi[*][[Boğaziçi Üniversitesi (Turkish public university located in İstanbul)|​]], New School[*][[New School (private research university, located in Greenwich Village, New York City, United States)|​]]  Modificați la Wikidata
PregătireNew School University New York City
Mișcare artisticăpostmodernism
Site oficialhttp://www.gencogulan.com  Modificați la Wikidata
Prezență online

Genco Gulan (n. 13 ianuarie 1969 la Istanbul) este un artist și teoretician turc ce activează în domeniul artei conceptuale și a altor modalități de exprimare moderne. El își denumește activitatea desfășurată în toate domeniile generic drept "arta ideii".[1] A studiat Științe Politice și Arte la Universitatea Bosfor (Bogazici), a continuat cu un masterat în Studii Media la The New School, New York City.

Gülan a avut expoziții personale în multe orașe ca Istanbul, Ankara, Berlin, Seul, Zagreb. Artistul a primit distincții din partea BP, Lions, EMAF. Lucrările sale au fost expuse în multe muzee importante, cum ar fi: Centrul Pompidou, Pera, ZKM, MAM, Rio de Janeiro, Triennale di Milano.

Gülan a făcut parte din Comitetului Consultativ al Biennalei Balkanice, Cosmopolis, Salonic, din Comitetul Programului International ISEA Singapore, cât și din redacția publicației Melbourne Second Nature.[2].

Membru fondator al iS.CaM și Director Artistic al Web Biennial, în prezent predă la Academia Mimar Sinan și la Universitatea Bosfor, Istanbul.

Opere[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Genco Gulan

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Rana Foroohar, Owen Matthews, « Turkish Delight », Newsweek .
  2. ^ Abraham Lubelski, Contemporary Istanbul" Art Fairs International, New York City. 2012-06-01.