Gaston Anglade

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gaston Anglade
Date personale
Născut[1][2][3] Modificați la Wikidata
Bordeaux, Franța Modificați la Wikidata
Decedat (76 de ani)[4] Modificați la Wikidata
Le Raincy, Seine-et-Oise, Franța[4] Modificați la Wikidata
Ocupațiepictor Modificați la Wikidata

Gaston Vincent Anglade (n. , Bordeaux, Franța – d. , Le Raincy, Seine-et-Oise, Franța) a fost un pictor impresionist francez cunoscut pentru scenele sale pastorale din Dordogne, Pirinei și Alsacia.

Anglade s-a născut la Bordeaux și a lucrat la Paris și Dordogne. A studiat cu Léon Germain Pelouse (1838–1891) și și-a creat reputația cu picturi cu peisaje cu mai multe straturi, încețoșate, într-un stil similar cu cel al lui William Didier-Pouget.[5]

Numărul mare de peisaje similare pe care le-a pictat, în special dealuri în mai multe culori din regiunea Meuse și Creuze a contribuit probabil la o atenție relativ redusă acordată lucrărilor sale bine executate. În ultimii ani, însă, lucrările sale au atras un interes considerabil mai mare.[6][7]

Referințe istorice[modificare | modificare sursă]

Member: The French Artists Society Exhibition: La Societe des Artistes Francais Reference: Dictionnaire des Petits Maitres de la Peinture 1820–1920, by Gerald Schurr & Pierre Cabanne, pg. 50–51, Tomes I, A and H.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b RKDartists, accesat în  
  2. ^ a b Gaston or Léon Anglade, Benezit Dictionary of Artists, accesat în  
  3. ^ a b Gaston Anglade, Allgemeines Künstlerlexikon Online 
  4. ^ a b c https://archives.seinesaintdenis.fr/ark:/naan/a011564662133h95oZs/1e2f34729a  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  5. ^ „newItem”. Letrianonantiques.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „Gaston Anglade | Christie's”. Artist.christies.com. Accesat în . 
  7. ^ „Gaston Anglade (French, 1854-1919) | Paysage de la Creuse et Fougre; Washerwomen on the riverbank | Interiors Auction | 20th Century, Paintings | Christie's”. Christies.com. . Accesat în .