Gaia Cauchi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gaia Cauchi

Gaia Cauchi la repetiția generală pentru Concursul Muzical Eurovision 2013
Date personale
Nume la naștereGaia Cauchi
Născută19 noiembrie 2002
Mġarr, Malta
Mġarr⁠(d), Northern Region (Tramuntana)⁠(d), Malta Modificați la Wikidata
Cetățenie Malta Modificați la Wikidata
OcupațieCântăreață
Limbi vorbiteLimba malteză
limba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Gen muzicalPop, R&B
Instrument(e)Vocal
PremiiMidalja għall-Qadi tar-Repubblika[*][[Midalja għall-Qadi tar-Repubblika ((Medal for Service to the Republic) post-nominal for recipients)|​]] ()[1]  Modificați la Wikidata

Gaia Cauchi (Italiană: [ˈgaja ˈkauki], n. 19 noiembrie 2002) este o cântăreață malteză. Ea a reprezentat Malta la Concursul Muzical Eurovision Junior în 2013, câștigând competiția cu piesa "The start"[2]. De asemenea, aceasta a participat la "Next Star", o emisiune pentru copii talentati din Romania. Presa de specialitate o dă drept viitoarea mare stea a lumii.

Concursuri la care a participat[modificare | modificare sursă]

Concursul Țara Ediția Loc Puncte SF Puncte
Sanremo Junior  Italia Ediția 3 1
Concursul Muzical Eurovision Junior  Ucraina 2013 1 130
Next Star  România Sezonul 3 2
1

Concursul Muzical Eurovision Junior[modificare | modificare sursă]

După o pauză de doi ani, PBS a decis să revină în competiția destinată copiilor, Concursul Muzical Eurovision Junior. Postul de televiziune s-a axat pe o selecție internă, alegând-o să reprezinte Malta pe Gaia Cauchi. Aceasta a câștigat concursul cu un total de 130 de puncte, clasându-se pe primul loc la o diferență de 9 puncte față de a doua clasată, Ucraina. Gaia a devenit prima cântăreață din Malta care a câștigat Concursul Muzical Eurovision Junior[3].

Next Star România[modificare | modificare sursă]

Gaia a participat, de asemenea, la concursul pentru copii Next Star din România, al treilea sezon[4]. În a doua ediție, ea a interpretat piesa cu care a câștigat Concursul Muzical Eurovision Junior 2013, "The Start". Prestația ei a cucerit inimile juraților, reușind să intre în finală[5]. Finala celui de-al treilea sezon Next Star a avut loc joi, 22 mai 2014. Gaia Cauchi a cântat piesa lui Jennifer Hudson, "And I'm Telling You I'm Not Going". Aceasta s-a clasat pe locul 2, câștigătoarea concursului fiind Rose Marie Lanciu.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.independent.com.mt/articles/2013-12-04/news/gaia-to-receive-same-honour-as-ira-losco-3374153731/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Malta picks Gaia Cauchi for Kyiv
  3. ^ Malta wins Junior Eurovision 2013!
  4. ^ Gaia Cauchi, o prezență încântătoare! De la Eurovision, direct pe scena "Next Star"
  5. ^ Gaia Cauchi a câștigat a doua ediție ”Next Star”