Gabriel Tița-Nicolescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gabriel Tița-Nicolescu
Date personale
Născut (49 de ani) Modificați la Wikidata
Mozăceni, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațielector universitar[*]
politician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Deputat al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaBrașov
Legislaturălegislatura 2008–2012

Gabriel Tița-Nicolescu (n. 23 octombrie 1974) este doctor in drept, ocupand functia de conferențiar universitar în cadrul Facultății de Drept a Universității Transilvania din Brașov, precum si avocat inscris in Baroul Brasov. Începand cu anul 2006, aceasta a devenit si Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț si Industrie Brașov.

Născut in comuna Mozăceni, Jud. Argeș, acesta a absolvit in anul 1993 Liceul Electrotehnic din Curtea de Argeș. După terminarea liceului de profil electrotehnic, Gabriel Tița-Nicolescu a considerat faptul că nu are înclinație pentru acest domeniu, astfel că, in anul 1997 a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza" din București. Dorind o perfecționare in domeniul juridic, în anul 2003 acesta își susține teza de doctorat la Universitatea din București la Prof. Univ. Dr. Stanciu Carpenaru, urmând ca un an mai târziu sa devină absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ,, I.C.Drăgan’’.

De asemenea, in anul 2002-2004 efectuează studii aprofundate de psihopedagogie în cadrul Universității Transilvania din Brașov. În anul 1997 a devenit inspector in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Brașov.

Mai mult, in calitate de unic autor acesta a publicat câteva articole si monografii, dintre care „Tratat de Dreptul Afacerilor, Persoanele Juridice, Vol. I” la editura Wolters.Kluwer, 2009; și Leasing, la editura C.H. Beck, 2006, cursul universitar "Teoria generală a obligațiilor contractuale" la editura Universul Juridic 2016.

Legături externe[modificare | modificare sursă]