Fundația pentru o Societate Deschisă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fundația Soros
AbreviereOSI  Modificați la Wikidata
Înființareaprilie 1993  Modificați la Wikidata
FondatorGeorge Soros  Modificați la Wikidata
SediuNew York City
224 West 57th Street[*][[224 West 57th Street (commercial building in Manhattan, New York)|​]]
LocațieNew York City, New York, SUA
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Fundația pentru o Societate Deschisă (Open Society Institute în engleză) a fost o organizație care proclama că are țelul de a promova guvernare democratică, drepturile omului și reformă legală și socială. Organizația, creată în 1993 de George Soros, avea ca sferă de interes Europa Centrală și de Est, oferind finanțare pentru o serie de programe care susțin statul de drept, învățământul, sănătatea publică, lupta împotriva corupției și presa independentă.

Din august 2010, a început să utilizeze denumirea Fundația pentru o Societate Deschisă. OSF are reprezentanțe în peste 30 de țări. De la fondarea sa în 1993, OSF a raportat cheltuieli de peste 11 miliarde de dolari, dintre care 827 de milioane de dolari în 2014.

Conform informației publicate pe site-ul fundatia.ro (redirectat de la soros.ro), fundația nu mai activează în România și a fost radiată din registrul asociațiilor și fundațiilor în data de 27.07.2017.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  • ro Avramescu, Cătălin (). „Sunt sluga lui Soros”. Ziare.com. Accesat în . 
  • ro Fundația Soros România Arhivat în , la Wayback Machine.
  • George Soros transferă 18 miliarde de dolari către Fundația pentru o Societate Deschisă Arhivat în , la Wayback Machine., 17 octombrie 2017, agerpres.ro
  • George Soros a transferat 18 miliarde de dolari din conturile sale în cele ale Fundației Open Society, 17 octombrie 2017, digi24.ro
  • Materiale media legate de Fundația Soros la Wikimedia Commons