Fundația pentru o Societate Deschisă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Fundația Soros)
Fundația Soros
AbreviereOSI  Modificați la Wikidata
Înființareaprilie 1993  Modificați la Wikidata
FondatorGeorge Soros  Modificați la Wikidata
SediuNew York City
224 West 57th Street[*][[224 West 57th Street (commercial building in Manhattan, New York)|​]]
LocațieNew York City, New York, SUA
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Fundația pentru o Societate Deschisă (Open Society Institute în engleză) a fost o organizație care proclama că are țelul de a promova guvernare democratică, drepturile omului și reformă legală și socială. Organizația, creată în 1993 de George Soros, avea ca sferă de interes Europa Centrală și de Est, oferind finanțare pentru o serie de programe care susțin statul de drept, învățământul, sănătatea publică, lupta împotriva corupției și presa independentă.

Din august 2010, a început să utilizeze denumirea Fundația pentru o Societate Deschisă. OSF are reprezentanțe în peste 30 de țări. De la fondarea sa în 1993, OSF a raportat cheltuieli de peste 11 miliarde de dolari, dintre care 827 de milioane de dolari în 2014.

Conform informației publicate pe site-ul fundatia.ro (redirectat de la soros.ro), fundația nu mai activează în România și a fost radiată din registrul asociațiilor și fundațiilor în data de 27.07.2017.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  • ro Avramescu, Cătălin (). „Sunt sluga lui Soros”. Ziare.com. Accesat în . 
  • ro Fundația Soros România Arhivat în , la Wayback Machine.
  • George Soros transferă 18 miliarde de dolari către Fundația pentru o Societate Deschisă Arhivat în , la Wayback Machine., 17 octombrie 2017, agerpres.ro
  • George Soros a transferat 18 miliarde de dolari din conturile sale în cele ale Fundației Open Society, 17 octombrie 2017, digi24.ro
  • Materiale media legate de Fundația Soros la Wikimedia Commons