Frontul Democrat Român

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la partidul politic înființat în 1990. Pentru alte sensuri, vedeți Frontul Democrat Român (dezambiguizare).

Frontul Democrat Român este numele unui partid politic înființat la Timișoara de o parte din membrii Frontului Democratic Român - comitetul revoluționar înființat în timpul revoluției române din 1989 la Timișoara.

Activitate[modificare | modificare sursă]

Liderul acestui partid a fost Petrișor Morar. Membrii partidului îl acuzau pe Lorin Fortuna, liderul comitetului revoluțonar din 1989, de trădare a idealurilor revoluției prin subordonarea față de Frontul Salvării Naționale.

F.D.R. a fost reprezentat în Consiliul Provizoriu de Uniune Națională iar în 1990 s-a aliat cu mai multe partide mici în Gruparea Democratică de Centru. La alegerile din 20 mai 1990 Gruparea Democratică de Centru a izbutit să obțină 2 deputați, din care unul pentru Petrișor Morar, liderul Frontului Democrat Român.

La alegerile din 1992 F.D.R. a pierdut reprezentarea parlamentară, rezultatele din alegeri fiind modeste și partidul neavând o influență politică serioasă.

Sfîrșit[modificare | modificare sursă]

Prin hotărârea liderului Petrișor Morar, F.D.R. a fuzionat cu Partidul Democrat, dispărând astfel din viața politică românească.