Fred Cohen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Frederick B. Cohen
Născut(ă) 1957
Naționalitate american
Alma mater Universitatea din California de Sud
Universitatea din Pittsburgh
Universitatea Carnegie-Mellon
Ocupație securitate informațională
Cunoscut(ă) pentru studii privind virușii informatici

Frederick B. Cohen (n. 1957) este un om de știință american cunoscut ca fiind pionierul tehnologiilor de combatere a virușilor informatici.

În 1983, când era student la Școala de Inginerie (în timpul de față Școala de Inginerie din Viterbi) de pe lângă Universitatea din California de Sud, în grupa lui Leonard Adleman, a scris codul unei aplicații parazitare care prelua în mod neautorizat controlul operațiilor pe calculator, acesta fiind unul dintre primii viruși informatici creați vreodată.

Printre rezultatele studiilor sale în domeniul securității informaționale se numără demonstrația teoretică prin care ajunge la concluzia că nu poate fi creat niciun algoritm care ar detecta fără greș toți virușii posibili.[1]

De asemenea, Cohen considera că există viruși pozitivi. A creat el însuși unul care, o dată intrat în sistemul de calcul, infecta toate fișierele executabile și, în loc să le distrugă sau altereze, le forța să sonsume mai puțină memorie.[2]

Lucrări[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en An Undetectable Computer Virus. http://www.research.ibm.com/antivirus/SciPapers/VB2000DC.htm. Accesat la 2 martie 2011. 
  2. ^ Computer Viruses and Data Protection. 1991. pp. 19–20 

Legături externe[modificare | modificare sursă]