Freakadadisk

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la FreakaDaDisk)
Freakadadisk
Date personale
Nume la nașterePetre Urda Modificați la Wikidata
Născut (49 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț
disc jockey Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numeFDD
Gen muzicalhip-hop  Modificați la Wikidata
Instrument(e)turntablism[*][[turntablism (art of manipulating sound using turntables)|​]]  Modificați la Wikidata
Ani de activitate1992 - prezent
Interpretare cuMorometzii, Paraziții, B.U.G. Mafia, La Familia, R.A.C.L.A., Don Baxter, Hi-Q, Bitză, Anonim, Deliric 1, Unu, Doi, Suburbia, Loredana, Nicola, Deliric1, Bazooka (Trupa), Gojira & Planet, Codu' Penal, IL-Egal, Codrin Bradea: Satana, Dan Gerosu (Danez),Guess Who, Royală Mare, MarkOne1, C.I.A.,Raku

Freakadadisk (n. , București, România), cu numele real Petre Urda, este un DJ rapper român, membru al formației Paraziții din 1999 și fost membru al trupei Morometzii între anii 1997-1999.

Activitate muzicală[modificare | modificare sursă]

Fost membru al trupei Morometzii din anul 1997, FreakaDaDisk a decis să părăsească trupa în 1999. După ce a părăsit grupul muzical, apare pe albumul "Nici o problemă" semnat de formația Paraziții. Muzicianul apare pe trei melodii de pe acel album: Nu mă schimbi, Omu' din liftu' tău și La intervenție. După colaborarea cu cei de la Paraziții, Cheloo a decis să-l faca al 3-lea membru în trupă, pe atunci Parazitii insemnand doar Cheloo si Ombladon. FreakaDaDisk a avut multe colaborări cu artiști precum: MarkOne1, Cheloo, Ombladon, Deliric1, Nimeni Altu', Anonim, Zale, C.I.A., Ad Litteram, Bitza, Unu' Doi, Guess Who, Grupa Mare, Drepturi Egale, Sarkastik, ALAN & KEPA, Morometzii, Maximilian, Mr. Levy, B.U.G. Mafia, IL-Egal, Gojira & Planet H, Bitza și Codrin Bradea.

Colaborări[modificare | modificare sursă]

În anul 2012 el a produs hit-ul Maidanez alături de Puya, pe care a remixat-o în 2013 cu titlul de „Maidanez (Underground Remix- Don't let the music die)”. Alături de Bitză și Ombladon a fost nominalizat la Romanian Music Awards 2012, la categoria „Best Hip-Hop”.[1] În 2016 acesta a colaborat cu trupa BAZOOKA în piesa Textură pe Text. În 2019 acesta a colaborat și cu membrul trupei BAZOOKA, Codrin Bradea, în piesa Nu mă vrea planeta.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]