Format:Pagină tradusă

 Acest format foarte utilizat sau vizibil este protejat nelimitat ca format pentru a preveni vandalismul.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Documentație
Documentație format
Această documentație este adusă de la pagina Format:Pagină tradusă/doc.

Acest format poate fi utilizat pentru a oferi informații despre conținutul adus la Wikipedia în română de la un proiect similar în altă limbă. (Vezi aici motivația.)

Utilizare

În pagina de discuții a unui articol ce conține o traducere, introduceți următoarele:
{{Pagină tradusă|codul limbii sursă|titlul paginii sursă|version=123456789|insertversion=987654321|section=name}}

Parametru Obligatoriu? Utilizare
1 (primul parametru) Da Codul de limbă al paginii sursă — de exemplu de pentru germană, fr pentru franceză, sau alta de la meta:List of Wikipedias.
2 (al doilea parametru) Da Titlul exact al paginii sursă. (acesta va deveni link, deci chiar dacă nu e scris cu alfabet latin, el trebuie reprodus întocmai. Nu transliterați acest titlu.)
3 (al treilea parametru) Nu Alte informații pertinente, sub formă de propoziții. Acestea se vor introduce la sfârșitul codului standard.
version Recomandat Identificatorul de versiune al paginii sursă din care a rezultat traducerea. (Pentru a-l găsi, navigați în istoricul paginii sursă și faceți un click pe data corespunzătoare respectivei versiuni. Pagina rezultată va avea un URL încheiat cu un număr, de ex. ...oldid=123456789. Acela este identificatorul de versiune.)
insertversion Recomandat Identificatorul de versiune al versiunii paginii în care s-a pus traducerea. (Urmați aceeași procedură ca și pentru version, dar cu pagina țintă.)
section opțional Dacă traducerea introdusă este doar într-o secțiune a paginii țintă, introduceți aici titlul secțiunii. (Se va crea un link direct către secțiunea respectivă.)
small Nu Acest format inserează o casetă mică (echivalent cu small=yes). Dacă aveți motive serioase să utilizați un banner lat cât pagina, small=no va genera unul.[Note 1]
nocat Nu Puneți acest parametru pe nocat=true doar când transcludeți formatul ca exemplu.[Note 2] (De exemplu, el este utilizat pe această pagină de documentație pentru a împiedica pagina însăși să fie categorisită drept traducere.) Alte informații sunt disponibile la en:Wikipedia:Category suppression.

În precedentul tabel, primul și al doilea parametru sunt obligatorii pentru a respecta termenii de licențiere ai proiectelor Wikimedia (de ex. CC-BY-SA). Parametri version și insertversion sunt recomandați, deoarece permit cititorului să identifice versiunea exactă a sursei fără a căuta prin istoric.

Acest format se poate folosi de mai multe ori dacă se introduc mai multe traduceri (din mai multe versiuni ale unui articol, din mai multe articole și/sau de pe mai multe Wikipedii). Grupați formatele în ordine cronologică, cel mai nou (respectiv cel mai mare insertversion) deasupra. Aranjați casetele împreună cu alte elemente de prioritate scăzută, înainte de primul subiect de discuție de pe pagină. Chiar dacă o secțiune a paginii de discuții tratează traducerea, evitați plasarea lor acolo, deoarece ele nu trebuie mutate atunci când se arhivează secțiunea.

Atenție: acest format este o autoreferinţă, și de aceea trebuie plasat pe pagina de discuții și nu direct în articole.

Dacă nu este trecut nocat=true, paginile vor fi automat categorisite în Category:Pagini traduse, sau într-o subcategorie.

Exemple

Următoarele coduri vor produce casetele din dreapta:

  • {{Pagină tradusă | fr | Dassault Super-Étendard | version = 45069858 | insertversion = 319465919 | section = Accidents and incidents }}
  • {{Pagină tradusă | de | ICE 1 | version = 45565777 | insertversion = 210289191 }}


Note

  1. ^ Atenție, large=yes și large=no funcționează și ele, dar sunt nerecomandate pentru acest format.
  2. ^ Acest format utiliza în trecut parametrii category sau cat pentru a efectua aceste funcții. Acest comportament nu mai este suportat.

Fără descriere.

Parametrii formatului[Gestionează TemplateData]

ParametruDescriereTipStare
Limba1

Codul ISO-639 al limbii

Exemplu
ro
Șirobligatoriu
Titlu2

Titlul articolului din ediția Wikipedia din care s-a tradus

Șirobligatoriu
Mesaj adițional3

fără descriere

Text wiki neechilibratopțional
secțiunesecțiune section

fără descriere

Șiropțional
Versiunea sursăversiune version

Versiunea în limba străină de la care s-a tradus

Numărsugerat
Versiunea tradusăversiuneintrodus insertversion

Versiunea articolului de pe ediția în română ce conține traducerea

Numărsugerat
largelarge

fără descriere

Unknownopțional
Mic?small

'yes' sau 'no', ca răspuns dacă se dorește varianta mică a formatului

Implicit
yes
Șiropțional
nocatnocat

fără descriere

Unknownopțional