Forge of Empires

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Forge of Empires

Captură de ecran din jocul video Forge of Empires
Dezvoltator(i)InnoGames GmbH  Modificați la Wikidata
Editor(i)InnoGames GmbH  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Google Play
App Store  Modificați la Wikidata
PlatformăAdobe Flash
iOS
Android
computer personal
Microsoft Windows
browser  Modificați la Wikidata
Dată lansare[1]  Modificați la Wikidata
Genurijoc video de strategie
Joc online  Modificați la Wikidata
ModuriMultiplayer  Modificați la Wikidata
Mediadistribuire digitală
descărcare digitală[*] (Android)  Modificați la Wikidata
Controlcomputer personal
mouse
tastatură
Android
iOS
touchscreen (Android și iOS)  Modificați la Wikidata
Premii
Deutscher Computerspielpreis[*][[Deutscher Computerspielpreis (video game award)|​]] ()  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
cont Twitter
canal YouTube

Forge of Empires este un joc de strategie și simulare economică în browser dezvoltat de compania germană InnoGames. A fost lansat în 2012 cu versiunea 0.1. Este disponibil în mai multe limbi.[2] Forge of Empires este disponibil momentan (2013) în versiunea beta.[3] Jocul are loc din Epoca de Piatră până în Epoca Colonială. Are 17 epoci (Epoca de Piatră, cea de Bronz, cea de Fier, Evul Mediu Timpuriu, Evul Mediu de Mijloc, Evul Mediu Târziu, Epoca Colonială, Epoca Industrială, Epoca Progresistă, Epoca Moderna, Epoca Postmoderna, Epoca Contemporana, Maine, Viitorul, Viitorul Arctic,Viitorul Oceanic si Viitorul Virtual). Pentru a trece prin toate cele 16 epoci, jucătorul folosește punctele forge; un punct forge se face într-o oră și există un maxim de 10 puncte nefolosite. Cu ajutorul punctelor forge se pot face cercetări ce costă de la 3 puncte forge în sus. De asemenea în cercetări trebuie „investit” în așa fel încât, după fiecare cercetare completată, trebuie plătit un anumit preț pentru a putea fi folosită. Resursele principale sunt monedele și proviziile. Monedele se pot obține vizitând vecinii, sau „recoltându-le” de la locuințe ca impozit. Monedele apar după o anumită de timp în funcție de tipul caselor. De asemenea jucătorul primește de la primărie 500 de monede la fiecare 24 de ore.

Luptele[modificare | modificare sursă]

După ce jucătorul a strâns un număr de unități care variază de la 1 la 8, acesta poate ataca jucătorii sau unele NPC-uri disponibile în zonă. Lupta se va desfășura pe un câmp hexagonal, unitățile pot să se deplaseze doar în aceste hexagoane. Câștigă concurentul care mai are unități disponibile în zona de luptă. Lupta va începe dacă apărătorul are cel puțin o unitate de luptă disponibilă în câmpul de apărare. Pe câmpul de luptă se află diferite medii naturale afișate în hexagoane ce oferă bonusuri de apărare unităților ce se află în ele se mai adaugă încă 10 diamante dacă se câștigă lupta.

Unitățile[modificare | modificare sursă]

Diferitele unități de luptă se pot antrena în cazărmi destinate special lor. Fiecare unitate are câte o cazarmă diferită. Fiecare cazarmă are câte cinci locuri, la început fiind disponibile doar două, iar restul trebuie deblocate. Există unități terestre cu atacul din apropiere (arma usoara/dura corp la corp,rapide) sau de la distanță (arma cu raza scurta/lunga de tragere). O unitate ce a fost rănită în luptă poate fi vindecată în timp.

Comunitatea[modificare | modificare sursă]

Jocul este împărțit pe regiuni de câte 80 de jucători, fiind de asemenea aranjați după rang și puncte de la #1-#80. În afara acestui clasament regional, există și un clasament global, ce afișează numărul de puncte, de meciuri câștigate și numărul rangului. De asemenea în clasament sunt afișate și ghildele jucătorilor. În comunitatea jocului se pot afla mai multe comunități pe diferite lumi.(la momentul actual există 5 lumi numite Arvahall,Brisgard,Cirgard, Dinegu si East-Nagach pe serverul romanesc )

Ghildele[modificare | modificare sursă]

Ghildele sunt o altă formă de comunitate în joc, întemeiate și administrate de jucători. Ele pot avea de asemenea un număr maxim de 80 de jucători invitați de întemeietorul ghildei, sau de cei ce recrutează. Jucătorii pot recruta dacă nu sunt întemeietorii unei ghilde, dacă au fost proclamați de către întemeietor. Ghildele pot avea un nume, o emblemă și un rang în clasamentul global al ghildelor. Acesta este aranjat după număr de jucători și puncte (punctele sunt adunate după cele ale jucătorilor.)

Regiunile[modificare | modificare sursă]

Jucătorii sunt împărțiți în lume (după punctaj și factorul random). În regiuni se află 80 de jucători, distribuiți după puncte.

Clădiri legendare[modificare | modificare sursă]

Fiecare epocă a jocului (mai puțin prima, epoca de piatră) permite construcția a două clădiri legendare care au diferite bonusuri. O clădire legendară reprezintă un puzzle din 9 planuri ale clădirii care pot fi obținute prin diferite moduri: finisarea sau motivarea vecinilor sau membrilor ghildei; jefuirea vecinilor; donarea de puncte forge la construirea clădirilor legendare ale altor jucători; cu diamante numai dacă a fost găsită minim o piesă a planului clădirii.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Igromania, accesat în  
  2. ^ Innogames: Forge of Empires erobert die Welt, aufgerufen am 14. Juni 2012
  3. ^ Herzlich Willkommen zur Beta! Arhivat în , la Wayback Machine. Deutscher Forenbeitrag zum Start der deutschen Beta am 14. Juni 2012

Legături externe[modificare | modificare sursă]