Fondul de Garantare a Creditului Rural

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) - IFN SA oferă un instrument financiar care permite accesul investitorilor la credite și alte instrumente de finanțare, prin acordarea de garanții financiare. A fost înființat în 1994 prin finanțare PHARE, pentru a facilita accesul la credite și la alte instrumente financiare în zonele rurale, prin acoperirea unei părți din garanțiile solicitate de băncile comerciale și de alți furnizori de fonduri[1]. Fondul garantează credite pe termen scurt, mediu și lung, iar suma garantată acoperă până la 100% din credit[1].

FGCR-IFN SA are ca obiect de activitate exclusiv garantarea creditelor și a altor instrumente de finanțare, care pot fi obținute de persoane fizice și juridice - producători agricoli și procesatori de produse agroalimentare, pentru realizarea producției agricole, stocarea și procesarea produselor agricole și realizarea obiectivelor de investiții în aceste domenii.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b PROGRAMUL NAȚIONAL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ 2007-2013 Arhivat în , la Wayback Machine., versiunea decembrie 2009, 9017 KB, 859 pagini, pagina 18, madr.ro, accesat la 26 ianuarie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]