Fluviul ucigaș

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fluviul ucigaș
The River
Gen
Creator(i)
Actori
Compozitor temă muzicalăGraeme Revell[*][[Graeme Revell (muzician neozeelandez)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă(i)engleză
Nr. de sezoane1
Nr. de episoade8 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)
Producător(i)
  • Samantha Thomas
  • Robert D. Simon
  • Jaume Colliet-Serra
  • Ryan DeGard (asoc.)
  • Hilton H. Smith (co.)
Loc
CinematografieJohn Leonetti
Montajul
  • Alan Cody
  • Tim Alverson
Perioadă de difuzare43 de minute
Companie(i) de producție
Difuzare
Canal originalABC
Format imagine720p (HDTV)
Format audioDolby Digital 5.1
Difuzare originală02024-02-07 7 februarie –
 (2012-03-20)
Cronologie

Fluviul ucigaș[1] (titlu original în engleză: The River) este un serial de televiziune american creat în genurile paranormal/acțiune/de groază/înregistrare recuperată. A avut premiera în timpul sezonului de televiziune din iarna 2011-2012 în rețeaua ABC. Opt episoade au fost produse pentru primul sezon.[2] Serialul a fost în transmis în premieră TV de la 7 februarie 2012 la 20 martie 2012.[3] La 11 mai 2012, ABC a anulat oficial serialul.[4]

După ce Fluviul ucigaș a fost oficial anulat de către ABC datorită ratingurilor sale slabe, Netflix a intrat în negocieri cu Studiourile ABC cu privire la posibilitatea continuării serialului ca un serviciu de cerere-la-comandă cu distribuție digitală,[5] negocieri care nu au dus la niciun rezultat.[6]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Renumitul explorator Dr. Emmet Cole (Bruce Greenwood) a fost plecat în căutarea "magiei" adânc în necunoscutele zone ale bazinului Amazonului și nu s-a mai întors. Adevărul șocant despre dispariția sa este acolo, undeva și așteaptă să fie descoperit. Pentru milioane de copii din toată lumea au crescut privind la emisiunile sale TV despre natură, pentru aceștia Dr. Cole este un erou. Pentru propriul său fiu, Lincoln (Joe Anderson), el a devenit mai mult decât o enigmă. Acum, la șase luni după dispariția sa, Lincoln este gata în sfârșit să îngroape trecutul, dar o baliză de urgență a Dr. Cole începe brusc să emită. La insistențele mamei sale, Tess (Leslie Hope), Lincoln se alătură fără tragere de inimă unei echipe de căutare a tatălui său. Pentru a finanța misiunea de salvare, ei sunt de acord să li se alăture ex-producătorul Dr. Cole, Clark (Paul Blackthorne), pentru a filma un documentar despre această misiune. Echipa este formată din prieteni vechi și noi; printre ei aflându-se fiica cameramanului dispărut, Lena Landry (Eloise Mumford), mecanicul navei Emilio Valenzuela (Daniel Zacapa) cu fiica sa și o gardă de corp privată Căpitanul Kurt Brynildson (Thomas Kretschmann).

Distribuție și personaje[modificare | modificare sursă]

Bruce Greenwood în 2010

Producție[modificare | modificare sursă]

Oren Peli și Michael R. Perry sunt creatorii serialului despre un documentar ce prezintă o misiune de căutare în Amazon a unui renumit om de știință - explorator și vedetă de televiziune. Peli a declarat pentru Hollywood Reporter ca producătorul Steven Schneider "a devenit obsedat de această idee a fugii nebune prin junglă și a animalelor care provoacă oamenii." Peli a declarat că "am început să dezvoltăm ideea unui reporter lipsă în aceste locuri ciudate din pădurile tropicale, unde lucruri ciudate s-ar întâmpla" . El a adăugat că "am vrut să-l dezvoltăm ca pe un film cu buget redus, dar... am avut o întâlnire cu Steven Spielberg". Spielberg a sugerat realizarea unui serial de televiziune cu Peli. Perry a adăugat ideile sale, spunând: " De ce să rispim [ideea cu Fluviul ucigaș] pe un film, când putem să facem o emisiune TV în care fiecare sezon să se desfășoare într-un alt loc". Apoi, au schițat episodul pilot pentru Spielberg.[7] În septembrie 2010, ABC a câștigat drepturile de autor ale proiectului în fața celor de la NBC.[8][9] În februarie 2011, după o rescriere a scenariului de către Michael Green, ABC a dat undă-verde pentru producția episodului pilot. În mai 2011, ABC a semnat un contract pentru producția a opt episoade, anunțând că serialul va avea premiera la mijlocul sezonului TV 2011-12.[10]

Episodul pilot a fost filmat în Puerto Rico și următoarele șapte episoade au fost produse în Hawaii.[11]

Episoade[modificare | modificare sursă]

Sezon Episoade Premiera TV Premiera DVD
Premiera sezonului Sfârșitul sezonului Regiunea 1 Regiunea 2 Regiunea 4
1 8  (2012-02-07)  (2012-03-20)  (2012-05-22)[12]


Nr. Titlu Regia Scenariu Premiera TV Audiență SUA
(milioane)
1 „Magus” (Partea 1) Jaume Collet-SerraPoveste de: Oren Peli & Michael R. Perry
Scenariu de: Michael Green și Michael R. Perry
 (2012-02-07)7,59[13]
Cu șase luni în urmă, Emmet Cole, aventurier și gazdă a emisiunii TV Undiscovered Country, a dispărut în timpul organizării unei expediții adânc în apele necunoscute ale fluviului Amazon. Căutarea sa fără niciun rezultat și "serviciul memorial" ulterior a lăsat mii de fani în șoc datorită pierderii unei vedete care le-a influențat viața. Acum, baliza sa de urgență a fost activată, iar soția sa Tess, care nu s-a împăcat cu situația, formează o echipă de căutare ca să-l găsească. Echipa este formată din fiul ei Lincoln care s-a înstrăinat de părinții săi și a fost la un pas de a lăsa trecutul în urmă; vechiul prieten Emmet și producătorul emisiunii Undiscovered Country Clark Quietly; mecanicul bărcii Magus Emilio Valenzuela și fiica sa Jahel; Lena Landry, fiica cameramanului Russ Landry care a dispărut împreună cu Cole și căpitanul Kurt Bryndilson, protectorul expediției. Ceea ce membrii echipei nu știu este că această călătorie îi va duce într-un loc unde magia există cu adevărat și lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Entitatea paranormală care apare în acest episod este un corpo seco (cadavru uscat). 
2 „Marbeley” (Partea a 2-a) Jaume Collet-SerraMichael Green & Zack Estrin  (2012-02-07)7.59[13]
Când Jahel este posedată de spiritul lui Emmet Cole, Tess devine de neoprit în misiunea sa de a găsi indicii cu privire la locul în care se află soțului ei. Echipa descoperă apoi în junglă un cimitir cu cruci și un copac pe ale cărui ramuri atârnă numeroase păpuși pentru copii. Se discută apoi despre o veche legendă braziliană despre pomi în care se agață păpuși ca locuri de ofrandă pentru "La Dejada, cel abandonat" (după cum este menționat de către Lena). În acest caz, este vorba despre spiritul unei fete care s-a înecat în fluviul din apropiere. Tess este apoi brusc târâtă în apă pentru a fi înecată de către o forță supranaturală, iar Lincoln trebuie să găsească o modalitate de a împăca spiritul. 
3 „Los Ciegos” Michael KatlemanGlen Morgan  (2012-02-14)4,96[14]
Când echipajul de pe "Magus" află că Dr. Emmet Cole ar fi fost într-o peșteră-copac din apropiere, aceștia organizează o excursie pe jos prin junglă. Ei își dau seama că au intrat pe teritoriul tribului Morcegos, un trib de războinici care sunt cunoscuți a fi "Gardienii Pădurii", ei sunt acolo pentru a judeca dacă vizitatorii sunt demni de a trece mai departe sau nu. După ce echipa intră în peșteră; cu excepția cameramanului AJ, care are un traumatism vechi în privința peșterilor, ei gonesc accidental liliecii care locuiesc înăuntru. Mai târziu în acea noapte, ei sunt vizitați de oamenii tribului Morcegos care au pus marcaje în jurul corturilor și au pus pe ochi o toxină persoanelor care au fost în interiorul peșterii. Curând, aceștia, unul câte unul, își pierd vederea. Cameramanul AJ Poulain, singurul care pare a nu fi infectat, trebuie să găsească un leac în rădăcinile unui copac și se confruntă cu teama sa de spații închise. 
4 „A Better Man” Dean WhiteAron Eli Coleite  (2012-02-21)4,80[15]
Cei de pe Magus se întâlnesc cu Jonas, unul dintre cameramanii lui Emmet, care a dispărut și el în urmă cu șase luni. Este descoperit faptul că Jonas a fost victima unui blestem mistic. Jahel, fiica mecanicului navei, este neliniștită datorită prezenței lui Jonas. De mai multe ori "El Colgado" apare pe cărțile ei de tarot (El Colgado - omul agățat/spânzurat). În curând, devine clar că acest blestem este o chestiune de viață și de moarte, nu doar pentru Jonas, dar și pentru restul echipajului de pe Magus. Când ceilalți plănuiesc să-l arunce pe Jonas peste bord (cum a făcut inițial și Emmet) și să-și continue misiunea, Lincoln trebuie să facă față acestei provocări și să procedeze cât mai corect din punct de vedere moral. 
5 „Peaches” Rob BaileyWendy Battles  (2012-02-28)4,04[16]
Barca Magus se defectează și este nevoie de unele piese pentru a fi reparată, atunci când o altă navă apare ca o posibilă salvare. Cu toate acestea, echipajul acestei nave format din ecologiști este mult mai periculos decât pare, în ciuda comportamentului lor inițial prietenos. Lena și Jonas descoperă că în cealaltă navă se află tatăl lui Lena, cameramanul lipsă Russ, legat în carenă. Încă o dată, echipajul de pe Magus este în mare pericol. 
6 „Doctor Emmet Cole” Michelle MacLarenMichael Green  (2012-03-06)4,21[17]
După ce geanta cu videocamera lui Emmet este găsită în timpul unei călătorii către Cascada Sahte, echipajul de pe Magus examinează casetele și descoperă imagini noi cu Emmet și încă doi dintre membrii echipajului său aflați în căutarea "Sursei"; un trib care trăiește în junglă și care are puterea de a vindeca sau de a face alte minuni prin magie. În timp ce un demon misterios îi urmărește, ucigând unul câte unul membrii echipajului lui Emmet, acesta este lăsat de unul singur în junglă. Emmet se gândește că poate a făcut o greșeală venind aici, în timp ce este slăbit de foame iar demonul misterios îl urmează. Pentru a scăpa de acesta era suficient să fluiere, dar, așa după cum reiese din înregistrările video, acum era prea obosit să mai poată face asta. La un pas de moarte, membrii tribului apar ca să-l salveze. Ei îl vindecă și-l duc la un centru de cercetare în junglă, apoi dispar. Oamenii din această bază îl văd pe Emmet și aleargă spre el pentru a-l ajuta. Echipajul de pe Magus realizează că Emmet este viu și caută prin junglă locul unde se află centrul de cercetare, doar pentru a descoperi că a fost între timp abandonat. 
7 „The Experiment” Kenneth FinkSoo Hugh  (2012-03-13)4,09[18]
Începând de acolo de unde episodul anterior se termină-ultimul loc cunoscut în care se afla Emmet Cole- echipajul de pe Magus descoperă nu numai că centrul este abandonat, dar, de asemenea, aici au avut loc cercetări și experimente ilegale, în care locuitorii pădurii au fost folosiți ca subiecte de testare. Experimentul nu a decurs cum trebuie și a transformat locuitorii junglei și lucrătorii centrului deopotrivă în canibali care acum încep să atace echipajul de pe Magus. Unul dintre cercetători, transformat acum într-un fel de zombie, este fosta logodnică din Germania a lui Kurt Brynildson și motivul său secretul pentru care s-a alăturat misiunii de salvare, secret dezvăluit în cele din urmă. Echipajul o găsește pe "Rabbit", cea care l-a abandonat pe Cole cu câteva luni înainte în junglă, și, de asemenea, descoperă o cameră în care Emmet Cole, în stare de inconștientă, stătea ascuns într-un cocon. Îl scot de acolo și se întorc cu Emmet înapoi pe navă, dar sunt urmăriți de canibali care ucid un membru al echipajului. Între timp, Emmet Cole se trezește. 
8 „Row, Row, Row Your Boat” Gary FlederPoveste de: Zack Estrin
Scenariu de: Aron Eli Coleite & Michael Green
 (2012-03-20)3,99[19]
După ce Lincoln este împușcat mortal de către un membru necunoscut al echipajului, Jahel nu ascultă de tatăl ei și de Emmet și invocă un spirit al răului pentru ajutor. Cu ajutorul lui Tess, Jahel efectuează un ritual care îl aduce pe Lincoln înapoi la viață. Lincoln dezvăluie echipajului că cel care l-a împușcat a fost Kurt, deși mai târziu se dovedește că cel care a făcut acest lucru a fost Jonas. Având un duh rău în el, Lincoln îl ucide pe Jonas. Clark descoperă corpul lui Jonas și echipajul își dă seama ce s-a întâmplat: spiritul Boiuna a intrat în Lincoln odată cu întoarcerea sufletului acestuia în corpul său mort. Emmet îi cere lui Lena să-l ajute să scoată cu forța spiritul malefic din fiul său și astfel începe o exorcizare. Atunci când aceasta nu funcționează, Emmet îi cere lui Kurt ajutorul. Acesta îi spune că trebuie să vorbească cu fiul său, nu cu spiritul malefic. Emmet face acest lucru, ceea ce duce la plecarea spiritului din Jonas. Echipajul încearcă apoi să urmeze harta Boiunei pentru a ajunge la un sat de pescuit după provizii, dar constată că aceasta a dispărut. Clark trimite o dronă pentru a inspecta împrejurimile. Pe un monitor, echipajul vede că fluviul și terenul se schimbă rapid, astfel încât Lincoln le explică faptul că Boiuna nu-i va lăsa sa plece. 

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Fluviul ucigaș la CineMagia
  2. ^ Schneider, Michael (). „Networks Put in Short Orders for Next Season”. TV Guide. Accesat în . 
  3. ^ Gorman, Bill (). „ABC Mid-Season Premieres: 'GCB', 'The River,' 'Missing,' "Work It,' 'Shark Tank,' 'Wipeout,' 'Celebrity Wife Swap,' 'Dancing With The Stars'. TVbytheNumbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Updated (3): 'Don't Trust The B in Apt 23,' 'Scandal' Renewed by ABC for Second Seasons; 'GCB' Canceled – Ratings | TVbytheNumbers”. Tvbythenumbers.zap2it.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Andreeva, Nellie (). „Netflix Eyes ABC Drama Series 'The River'. Accesat în . 
  6. ^ Andreeva, Nellie (). „Will 'Pan Am' Take Flight With Amazon?”. Accesat în . 
  7. ^ Rose, Lacey (). 'Paranormal Activity's' Oren Peli on Scares, Spielberg and 'The River's' Pricey Pilot (Q&A)”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
  8. ^ Andreeva, Nellie (). „ABC Takes To 'The River' With 'Paranormal Activity' Filmmaker Oren Peli”. Deadline.com. Accesat în . 
  9. ^ Andreeva, Nellie (). „UPDATE: ABC Loads Heavy Drama Guns, Orders Pilots From Marc Cherry, Oren Peli, Darren Star, 'Twilight' Producers, Mark Gordon And 'Lost' Alums”. Deadline.com. Accesat în . 
  10. ^ „ABC Unveils Fall Primetime Schedule for 2011–12 Season”. The Futon Critic. . Accesat în . 
  11. ^ Mark, Steven (). „ABC to move 'The River' filming to isles”. Honolulu Star-Advertiser. Accesat în . 
  12. ^ Lambert, David (). „The River – 'The Complete 1st Season' DVDs for this Mysterious DreamWorks/Amblin Show”. TV Shows on DVD. Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ a b Seidman, Robert (). „Tuesday Final Ratings: 'NCIS,' 'Glee,' 'The Biggest Loser Adjusted Up; 'Raising Hope' Adjusted Down”. TV by the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ Gorman, Bill (). „Tuesday Final Ratings: 'Ringer,' 'The Biggest Loser' Adjusted Up; 'New Girl' Adjusted Down”. TV by the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ Bibel, Sara (). „Tuesday Final Ratings: 'Glee,' 'Unforgettable,' 'Body of Proof' Adjusted Up 'NCIS,' 'NCIS: LA,' 'Raising Hope' Adjusted Down”. TV by the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ Gorman, Bill (). „Tuesday Final Ratings: 'American Idol,' 'NCIS,' 'Last Man Standing,' 'Body Of Proof' & 'Cougar Town' Adjusted Up”. TV by the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  17. ^ Bibel, Sara (). „Tuesday Final Ratings : 'The Biggest Loser' Adjusted Up”. TV by the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ Kondolojy, Amanda (). „Tuesday Final Ratings: 'The Biggest Loser' 'I Hate My Teenage Daughter' 'New Girl' Adjusted Up”. TV by the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ Bibel, Sara (). „Tuesday Final Ratings: 'NCIS,' 'New Girl' and 'The Biggest Loser' Adjusted Up”. TV by the Numbers. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]