Faurecia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Faurecia reprezintǎ unul dintre cei mai mari producãtori de componente auto din lume, având sediul central în Franta .

În anul 2011, cifra de afaceri a Grupului Faurecia se ridica la 16,2 miliarde euro, iar profitul net înregistrat este de 371 milioane euro. Toate cel patru Divizii: Scaune, Tehnologii de Control al Emisiilor, Sisteme Interioare și Sisteme de Exterioare au înregistrat o creștere a activitǎții aferente anului 2011. În România, grupul francez deține: Euro Auto Plastic Systems (Euro APS), din Mioveni, (Divizia Interioare) și Faurecia Tălmaciu (Divizia de Scaune);

Euro Auto Plastic Systems a fost înființatǎ in anul 2002 de cǎtre AD Plastik Croația și Simoldes Plasticos din Portugalia și este cel mai important furnizor de repere de mase plastice pentru clientul RENAULT – DACIA. În ianuarie 2007, Faurecia a preluat acțiunile companiei Simoldes Plasticos. Activitatea firmei se bazeazǎ pe producția de piese injectate din plastic și piese termoformate și are în prezent 661 de angajați care lucrează în firma noastrǎ.

Faurecia Seating Talmaciu a fost înființată în septembrie 2003. Produce huse pentru scaune auto, cu un număr de 657 de angajați. Într-o lunǎ se realizeazǎ, în medie, huse pentru 28.000 de mașini. Clienții principali sunt: Audi, BMW și Peugeot. Faurecia Seating Tǎlmaciu se află în plinǎ dezvoltare prin asimilarea unor noi proiecte.

Faurecia Seating Tǎlmaciu deține o nouă sucursalǎ, la Craiova care, la ora actualǎ, deține 21 de angajați, cu un target de 50-60 până la sfârșitul anului 2012. Va produce la Craiova, exclusiv pentru Ford sistemul de evacuare.


Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]