Evadat din infern

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Evadat din infern
Angel on My Shoulder

Afișul filmului
Titlu originalAngel on My Shoulder
Genfilm fantastic
RegizorArchie Mayo
ScenaristRoland Kibbee
După o povestire de:
Harry Segall
ProducătorCharles R. Rogers
DistribuitorUnited Artists
DistribuțiePaul Muni

Anne Baxter

Claude Rains
Premiera20 sept. 1946
Durata100 de minute
ȚaraStatele Unite
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
Buget? milioane $
Încasări? milioane $
Prezență online

Pagina Cinemagia

Evadat din infern (titlu original: Angel on My Shoulder) este un film fantastic american din 1946 regizat de Archie Mayo. În rolurile principale joacă actorii Paul Muni, Anne Baxter și Claude Rains.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

După eliberarea sa din închisoare, gangsterul Eddie Kagle (Paul Muni) este ucis de partenerul său, Smiley Williams (Hardie Albright). Kagle ajunge în iad, unde "Nick" (Claude Rains) îi oferă o șansă de a scăpa de acolo și de a-și răzbuna propria moarte în schimbul unui ajutor cu o problemă. Kagle arată exact ca judecătorul Frederick Parker, un om integru care i-a cauzat probleme lui Nick pentru că era prea cinstit. Nick se teme că Parker îi poate provoca și mai multă anxietate în viitor, în timp ce acesta a ajuns guvernator. Nick vrea să distrugă reputația lui Parker și Kagle este repede de acord ca sufletul său să fie transferat în corpul lui Parker.

De îndată ce Kagle apare ca Parker, lucruri ciudate încep să se întâmple. Kagle are intenții rele, dar tot ce încearcă pentru a ruina reputația judecătorului cumva reputația lui Parker devine și mai bună. În timpul misiunii sale, Kagle ajunge să o cunoască pe Barbara Foster (Anne Baxter), logodnica judecătorului. El se îndrăgostește, ajungând să se întrebe care este viziunea sa asupra vieții și, eventual, să se răscoale împotriva lui Nick.

Nick îi oferă lui Kagle posibilitatea de a-l împușca pe Williams, dar, în schimb, Kagle îi spune acestuia adevărul. Șocat și speriat, Williams fuge, dar cade printr-o fereastră deschisă și moare.

Exasperat și înfrânt, Nick îl duce pe Kagle înapoi în iad, lăsându-l pe judecătorul Parker într-o poziție mult mai bună decât înainte. Nick amenință că va face existența omului reformat și mai dureroasă decât de obicei, dar Kagle îl șantajează că va dezvălui tuturor cele petrecute, iar Nick este în cele din urmă de acord cu cererile lui Kagle.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Anne Baxter și Paul Muni în Angel on My Shoulder

Refacere[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost refăcut la sfârșitul anilor 1970, fiind regizat de John Berry. A avut premiera pe canalul ABC la 11 mai 1980.[1]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Angel on My Shoulder”. IMDb. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Evadat din infern