EuropaCorp

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
EuropaCorp
TipS.A. publică
Simbol bursierEuronextECP
Fondată15 ianuarie 1992[1][2]
Fondator(i)Luc Besson  Modificați la Wikidata
Țara Franța  Modificați la Wikidata
SediuSaint-Denis, 20 rue Ampere La Cite du Cinema, 93413, Franța
Oameni cheieLuc Besson
Christopher Lambert
IndustrieFilm
ProduseFilme
Venit128,5 milioane € (2009)
DiviziiRoissy Films
Prezență online
europacorp.com
europacorp-corporate.com

EuropaCorp este un studio cinematografic major din Franța și Europa, fondat de Luc Besson și Pierre-Ange Le Pogam, cu sediul în Saint-Denis, Paris, Franța.

Activitatea EuropaCorp include producția și distribuția de filme, video, coloane sonore pentru filme, VOD, vânzări de drepturi de difuzare pe plan internațional și în Franța, parteneriate și licențiere, publicitate și expoziții. Din iulie 2007, EuropaCorp este listată la bursa Euronext Paris.[3]

Luc Besson, cofondator al EuropaCorp

Pe durata existenței sale, EuropaCorp a produs și co-produs peste 80 de filme și a distribuit peste 500 de titluri după integrarea RoissyFilms Catalogue. Compania este cunoscută în special pentru dezvoltarea și producerea francizelor de blockbustere Taken și The Transporter.[4]

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Pierre-Ange Le Pogam alături de regizorul francez Michel Gondry la premiera franceză a filmului Be Kind, Rewind distribuit în Franța de EuropaCorp[5] (3 martie 2008)

Sub numele Leeloo Productions[modificare | modificare sursă]

EuropaCorp este continuitoarea de drept a societății create în 1992 de Luc Besson, sub denumirea Leeloo Productions.[1][6] Ea a început cu adevărat activitatea de producție și coproducție de filme de lung metraj în 1998.

Sub numele EuropaCorp[modificare | modificare sursă]

2001—2009[modificare | modificare sursă]

2010—prezent[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b PDF Europacorp-investors.com ; p 33 "Créée par Luc Besson en 1992 sous la dénomination Leeloo Productions" Arhivat în , la Wayback Machine. Consulté le 11 septembre 2013
  2. ^ PDF Info-financiere.fr ; document de références p 33 Arhivat în , la Wayback Machine. Consulté le 28 septembre 2013.
  3. ^ Euronext.com Consulté le 6 décembre 2013.
  4. ^ Richford, Rhonda (). „Luc Besson's EuropaCorp Reports Strong Growth in Third Quarter Results”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
  5. ^ [1]
  6. ^ Rafcart.free.fr ; page "Les Films du Dauphin" Consulté le 11 septembre 2013.

Legături externe[modificare | modificare sursă]