Eterogenitate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Eterogen)
Wikţionar
Wikţionar
Caută „Eterogenitate” în Wikționar, dicționarul liber.

Eterogen este un adjectiv folosit pentru a descrie un sistem constituit din mai multe elemente de origine sau natură diferită. Este opusul termenului omogen, care semnifică faptul că un sistem este costituit din mai multe elemente identice. Termenul eterogen este folosit adesea în context științific, matematic, sociologic sau statistic

Biologie moleculară[modificare | modificare sursă]

Eterogenitatea canalelor ionice înseamnă diversitatea diferitelor tipuri de canale care deservesc un anumit tip de curent, de exemplu, prin canale cu subunități constitutive diferite. O pierdere de eterogenitate (a nu se confunda cu pierdere de heterozigoție) semnifică absența sau disfuncția unuia sau mai multor tipuri de canale contribuitoare, cu un risc de perturbare în fluxul de ioni.

Statistică și Econometrie[modificare | modificare sursă]

Sisteme[modificare | modificare sursă]

În domeniul de calcul, datele eterogene sunt un amestec de date din două sau mai multe surse, de multe ori două sau mai multe formate, de exemplu, SQL si XML. Sistemele distribuite se numesc eterogene în cazul în care conțin mai multe tipuri diferite de hardware și software.

Taxonomie[modificare | modificare sursă]

În taxonomie, un taxon (element de clasificare) eterogen este un taxon care conține o mare varietate de indivizi sau sub-taxoni; de obicei, acest lucru implică faptul că taxonul este o grupare artificială.

Note[modificare | modificare sursă]