Enrique Simonet

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Enrique Simonet
Date personale
Nume la naștereEnrique Simonet Lombardo Modificați la Wikidata
Născut[2] Modificați la Wikidata
Valencia, Comunitatea Valenciană, Spania Modificați la Wikidata
Decedat (61 de ani)[2] Modificați la Wikidata
Madrid, Noua Castilie⁠(d), Spania Modificați la Wikidata
Căsătorit cuAsunción Castro Crespo[*][[Asunción Castro Crespo (Spanish art model (1875-1971), wife of Enrique Simonet)|​]][3] Modificați la Wikidata
CopiiEnrique Simonet Castro[*][[Enrique Simonet Castro (Spanish architect and painter, 1898-1978)|​]] Modificați la Wikidata
Cetățenie Spania Modificați la Wikidata
Ocupațiepictor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba spaniolă Modificați la Wikidata
Activitate
Domeniu artisticpictură  Modificați la Wikidata
StudiiReal Academia de Bellas Artes de San Carlos[*][[Real Academia de Bellas Artes de San Carlos (art school)|​]], Reale Accademia di Spagna a Roma[*][[Reale Accademia di Spagna a Roma (organization)|​]]  Modificați la Wikidata
Opere importanteEl Juicio de Paris[*][[El Juicio de Paris (pictură de Enrique Simonet)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Enrique Simonet: Autoportret, 1918

Enrique Simonet Lombardo (n. , Valencia, Comunitatea Valenciană, Spania – d. , Madrid, Noua Castilie⁠(d), Spania) a fost un pictor spaniol.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Enrique Simonet s-a născut la 2 februarie 1866 la Valencia. În copilărie a avut înclinația către o carieră ecleziastică, pe care o abandonă pentru a se dedica picturii. A studiat la Real Academia de Bellas Arte de San Carlos din orașul său natal, ulterior devine elevul lui Bernardo Ferrándiz din Malaga, devenind astfel unul din reprezentanții grupului Escuela malagueña de pintura.

În 1887 întreprinde o călătorie la Roma, unde realizează tabloul Tăierea capului Sfântului Pavel, care în prezent se găsește în Catedrala din Málaga. Face mai multe călătorii în Italia, viziteză de mai multe ori Parisul și întreprinde în 1890 o călătorie în mai multe țări din zona Mării Mediterane. La Roma definitivează tabloul Anatomia inimii, cunoscut și sub numele Autopsia. La Ierusalim adună mai multe impresii pentru realizarea operei sale Flevit super illam, pentru care primește mai multe distincții, Premiul Expoziției Internaționale din Madrid (1893), precum și diverse premii în Chicago (1893), Barcelona (1896) și Paris (1900).

Între 1893 și 1894 a fost corespondent al revistei La Illustración Española y Americana în Maroc. În 1901 obține catedra pentru "Studii ale Formelor naturale și ale Artei" la Real Acadèmia Catalana de Bellas Artes din Barcelona.

În anul 1911 devine membru al Academiei Regale de Belle Arte din Madrid. Între 1921 și 1922 a fost director al rezidenței pentru pictori peisagiști din mănăstirea El Paular din Sierra de Guadarrama. Moare la 20 aprilie 1927 la Madrid.

Galerie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://www.wikidata.org/wiki/Q1194202  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b c d Enrique Simonet Lombardo, Diccionario biográfico español, accesat în  
  3. ^ Geni.com, accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Enrique Simonet